Villkor

Citronkladdkaka med vit choklad

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

300 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2 dl grädde

2 citroner

1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält 200 g smör i en mikrovågsugn. Hacka 300g vit choklad och häll ner i en skål. Smält sedan den vita chokladen i mikrovågsugn.

3. Blanda det smälta smöret med två dl strösocker, två dl vetemjöl och tre ägg och rör om. Häll sedan i en tsk salt och citronzest från två citroner i smeten och blanda. Häll i den smälta vita chokladen och rör om ordentligt så att du får en jämn och fin smet.

4. Förbered en springform med bakplåtspapper i botten och smöra sidorna ordentligt. Häll sedan ner smeten i formen. När ugnen nått 180 grader ställer du in kladdkakan i ugnen. Låt den stå inne i ca 30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

5. Häll upp två dl grädde i en skål och vispa tills den blivit fast. Bre på grädde över halva kladdkakan och riv över vit choklad över den andra halvan. Nu är citronkladdkakan med vit choklad redo att serveras!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Citronkladdkaka med vit choklad

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

300 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2 dl grädde

2 citroner

1 tsk salt

/contentassets/312e9b6566a6473ab9fef4d3d15a5a7d/img_4674.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies