Villkor

Peppargravad laxcarpaccio med limemajonäs kavringskrisp och inlagd gurka

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

För 4 personer

Peppargravad laxcarpaccio 

400 g salmalax

2 limefrukter

1/2 dl salt

1/2 dl socker

Svartpeppar

2 msk gin (gärna hendricks)

Limemajonäs

1-2 limefrukter

1 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

1-2 dl rapsolja

Salt

Kavringskrisp

3 skivor kavring

50 g smör

1 tsk nymalda fänkålsfrön

Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

4 små snacksgurkor

1 dl äppelcidervinäger

1 msk strösocker

1/2 dl tonic water

Salt

 

Gör så här

1. Torka av laxen och riv skalet från limefrukterna.

2. Täck laxen med ingredienserna och lägg in i en plastpåse i kylskåpet minst 6-8 timmar.

3. Mixa ingredienserna till majonäsen efter önskad konsistens och smak. Den bör vara ganska fast i konsistensen för att kunna spritsa ut.

4. Kavringen smular du upp och steker i rikligt med smör, nymalda fänkålsfrön och salt. Gurkan skivar du tunt med mandolin.

5. Blanda övriga ingredienser till sockret löst upp sig. Lägg ner gurkan och låt stå minst en timme.

6. Skiva upp och toppa med majonäs, gurka och kavringskrisp.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Peppargravad laxcarpaccio med limemajonäs kavringskrisp och inlagd gurka

För 4 personer

Peppargravad laxcarpaccio 

400 g salmalax

2 limefrukter

1/2 dl salt

1/2 dl socker

Svartpeppar

2 msk gin (gärna hendricks)

Limemajonäs

1-2 limefrukter

1 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

1-2 dl rapsolja

Salt

/globalassets/recept/mat/laxcarpaccio.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies