Villkor

Teriyaki lax

Recept: Cervera

Ingredienser

Teriyakisås
1,5 tsk riven ingefära,
0,5 dl teriyakisås

Wok
3 msk olivolja
1-2 msk citronsaft
1 st morot, i strimlor
0,5 st purjolök(ar), i strimlor
1 st vitlöksklyfta(or), skivad
1 tsk sesamolja
1 bit(ar) vitkål, i strimlor
salt och peppar
2 msk vita sesamfrön
4 st laxfilé

Till servering
Lime, till garnering

Teriyaki lax

Gör så här

1. Blanda Teriakisåsen med ingefära. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön. Tillaga laxen i ca 10-12 minuter i ugnen (200 grader) eller stek i stekpanna.

2. Hetta upp oljan i en wokpanna. Woka grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med resten av teryakisåsen och citron. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.

3. Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.

Tips! Smaksätt gärna med färsk röd chili för att få en starkare rätt.

Inspiration

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies