Villkor

Vegansk smörgåstårta med vårprimörer

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

”Skagen”fyllning

2 dl vegansk majonäs

2 stora palsternackor

1/2 rödlök

3 msk tångkaviar

1 dl dill

1 nypa cayennepeppar

1 citron, saft och zest

Salt

Svartpeppar

 

”Tonfisk”fyllning

140 g toonish i majonäs

2 dl havrefraiche

1/2 dl gräslök

1/2 rödlök

1 citron, zesten

 

1 limpa rågbröd

Tångrom

1 gurka

1 dl havrefraiche 

Dela palsternackan i små bitar. Koka kort tills de blir mjuka och skölj i kallt vatten. Finhacka dill och rödlök. Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran. Finhacka rödlök och gräslök till tonfiskröran och blanda alla de ingredienserna också. Skiva rågbrödet tunt. Varva sedan rörorna, två lager av varje. Bred sedan havrefraiche tunt runt de små tårtorna så att man ser lagren emellan. Dekorera med gurka, rom och örter.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Vegansk smörgåstårta med vårprimörer

”Skagen”fyllning

2 dl vegansk majonäs

2 stora palsternackor

1/2 rödlök

3 msk tångkaviar

1 dl dill

1 nypa cayennepeppar

1 citron, saft och zest

Salt

Svartpeppar

 

”Tonfisk”fyllning

140 g toonish i majonäs

2 dl havrefraiche

1/2 dl gräslök

1/2 rödlök

1 citron, zesten

 

1 limpa rågbröd

Tångrom

1 gurka

1 dl havrefraiche 

/contentassets/b4094de6af29495b9e8aae86575357e9/dscf5495.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies