Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Kontakta oss

Hos oss är inga frågor för stora eller små! Det viktigaste för oss är att hjälpa dig på bästa möjliga vis. Välkommen med din fråga till vår kundservice. Vi har öppet alla helgfria vardagar och du når oss på telefonnummer 08-630 94 00 eller via vår chat. Vill du maila till oss hittar du våra mailadresser nedan.

Har du frågor om din betalning eller kreditering av en order du returnerat, vänligen kontakta Klarna på 08-120 120 10 som är vår samarbetspartner gällande fakturering i vår webshop.

För att se presentkortsaldo vänligen klicka här!

Kundservice
Mån-fre 9-16
Lunchstängt 12-13
E-post: info@cervera.se
Vid frågor om sortiment, butiker, Cervera Club samt övriga växelfrågor.

Kundservice e-handel
Mån-fre 8-18
E-post: ehandel@cervera.se
Vid frågor om onlinebeställningar, kortbetalningar och webbplatsen.

Fakturafrågor Klarna
Telefonnummer: 08-120120 10
E-post: Ställ din fråga här!
Vid frågor om fakturabetalningar för onlinebeställningar av privatperson.

Pressbilder 
Frida Ivansson
Telefonnummer: 08-630 94 76
E-post: frida.ivansson@cervera.se
Vid frågor om marknadsföring, samarbeten, press och PR.

Besöksadress:
Cervera AB
Tegnérgatan 23
111 40 Stockholm

Postadress:
Cervera AB
Box 7095
10387 Stockholm 

Frågor & Svar

Varför får jag inte någon orderbekräftelse?

Vi upplever problem med att skicka till hotmail, live, me och mailadresser. Beställningarna går igenom som vanligt men om ni angivit en mailadress med någon av dessa klienter kommer orderbekräftelsen med stor sannolikhet att hamna i skräpposten.

Hur lång leveranstid har Cerveras E-handel?

Målsättningen för Cervera är alltid att skicka varorna samma dag som beställningen inkommer (gäller vardagar). Normal leveranstid är därför 1-3 arbetsdagar till postombud och 3-5 arbetsdagar till butik efter mottagen betalning. Bor du norr om Sundsvall dröjer det sannolikt ytterligare en arbetsdag innan du får dina beställda varor. Vid högtryck och stora kampanjer kan tyvärr leveransen dröja ett par dagar extra.

Kan jag lämna tillbaka en vara i en annan butik än vad den är köpt i?

Det är inga problem så länge du har sparat ditt kvitto och/eller orderbekräftelse, då har du rätt att byta eller lämna tillbaka din köpta vara i vilken Cervera butik som helst. Vid returer till e-handeln eller raklamationer måste du kontakta vår kundservice ehandel@cervera.se för att få ett returnummer och en returavi. Se ytterligare info under Cerveras köpvillkor angående Retur & Byten.

Har Cervera samma sortiment på ehandeln som butik?

Nej, det kan skilja från butik till ehandel, vänligen kontakta er närmsta butik för aktuellt sortiment.

Hur länge har jag öppet köp och bytesrätt?

Vi erbjuder våra kunder öppet köp och bytesrätt i 30 dagar. Vid retur/byte ska kvitto och originalemballage finnas med. Produkten ska vara oanvänd. Öppet köp/ Bytesrätt omfattar ej REA-varor eller beställningsvaror. Dessa rättigheter gäller inte för möbler, beställningsvaror, julsäsongsvaror, ljuskällor och presentkort.

Jag har ett tillgodokvitto, hur länge gäller det?

Ditt tillgodokvitto gäller i tre år och i alla Cervera butiker.

Vad ska man börja med för köksknivar?

Ett bra urval av köksknivar man behöver i ett ”normalkök” kan vara: Kockkniv – med sitt karakteristiska breda blad och den eleganta kurvan längs hela eggen – utformad för att klara de många träffarna mot skärbrädan – är kockkniven köket absoluta arbetshäst. Använd den för att hacka eller tärna allt ifrån stora köttbitar till de finaste örter. Brödkniv – det långa sågtandade bladet skär lätt genom bröd eller andra mjuka matvaror med seg skorpa eller segt skal. Använd inte sågtandad kniv för att sköra kött eller frukt och grönsaker med fast innehåll – det ger ett smetigt resultat. Filékniv – Den här eleganta kniven har ett tunt, mjukt svängt blad som är tillräckligt böjligt för att hålla god kontakt med konturerna på fisk eller hönsfågel. Bladet ska vara långt och måste ha perfekt skärpa för att utföra sin uppgift väl. Skalkniv – Det här är en miniatyr version av kockkniven och används när man skalar, skrapar och skivar små frukter och grönsaker. Den kan vara lättare att hantera än kockkniven då man finhackar vitlök eller ingefära. Bladet måste vara kort ca: 8 - 10 cm Grönsakskniv – Med sin aning uppåtsvängda spets och de korta, kurvade bladet är den här kniven mycket lämplig att skala små, rundade grönsaker med och skära ögon ur potatis och frön ur zucchini.

Vi har skaffat oss en induktionsspis, hur fungerar den och måste jag kasta alla mina gamla kastruller?

Induktion är ett begrepp inom fysiken som innebär att en ström alstrar (induceras) om en ledare rörs nära ett magnetfält. De flesta av dagens stekpannor och kastruller har en metallplatta i botten för att stabilisera kärlet så att det inte slår sig i värmen, den plattan är magnetiskt ledande och därför fungerar även kärlet på en induktionsspis. Gjutjärn är det allra mest effektiva kärlen för induktionsspis. Är du osäker kan du lätt testa dina kärl med en vanlig kylskåpsmagnet. Fastnar magneten i botten av kärlet så är det magnetiskt ledande och då fungerar den på spisen.

Vad gäller vid Cerveras glasgaranti?

Vi ger 2 års otursgaranti på glas från Orrefors, Kosta Boda och Riedel* till dig som är klubbmedlem. Om ett glas, från Orrefors, Kosta Boda eller Riedel går sönder, ta bara med ditt kvitto och foten till det trasiga glaset till en av våra butiker. Då får du ett nytt utankostnad.

*Gäller alla styckglas från Orrefors och Kosta Boda och alla glas på fot från Riedel så länge glasen finns att beställa från leverantören.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies