Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Om Cervera

Om Cervera

Vår affärsidé

Cervera ska erbjuda ett brett sortiment av utvalda kvalitets- och designprodukter för matlagning, servering och dekoration i en inspirerande butiksmiljö där service och kunskap ger våra kunder ett mervärde.

Vår vision

Cervera ska vara den intresserade kundens första val för kvalitetsprodukter kring umgänget i hemmet.

Vår verksamhet i numerär

Cerverakedjan består av 72 fysiska butiker från Luleå i norr till Malmö i söder samt en webbutik på www.cervera.se. Förutom Cerverabutikerna ingår även i koncernen de två varuhusbutikerna NK Glas, Porslin & Kök i Stockholm och Göteborg. Under 2014 omsätts 950 MSEK i kedjan. Vi har ca 600 anställda medarbetare som brinner för vårt sortiment av drygt 6 000 artiklar och för Dig som kund.

Vår historia i korta drag

1987 öppnar den första Cerverabutiken i Arninge, norr om Stockholm, av grundarna Ragnar Bohman, Jack Moëll och Bo Forslund. Affärsidén är att sälja vackert inslagna märkesvaror på adresser som inte innebär skyhöga lokalhyror. De följande åren öppnar ytterligare en handfull butiker, varför vi kan börja prata om att en fackhandelskedja ser dagens ljus.

Under 1990-talet växer Cerverakedjan snabbt och förutom de ursprungliga ägarna skapas ett franchisekoncept och fria handlare ansluter sig till kedjan. Några år in på det nya milleniet består Cervera av 40 butiker. I samma veva beslutar sig grundarna och ägarna till Cerveras ”egna butiker” att sälja vidare till bröderna Kopsch.

2006 går Hakon Invest AB, numera införlivat i ICA Gruppen AB, in som ny majoritetsägare i Cerverakedjan. Innehavet ökar ytterligare under det följande året, genom förvärv av samtliga aktier från bröderna Kopsch. Tillsammans med Hemtex, Kjell & Co, InkClub mfl blir Cervera nu ett portföljbolag i ICA-koncernen.

I slutet av 2000-talet hamnar den andra stora butikskedjan i branschen, DUKA, i ekonomiskt trångmål och Cervera förvärvar ett 20-tal butikslägen från konkursboet. Genom manövern blir Cervera den absolut marknadsledande och rikstäckande butikskedjan inom matlagning, servering och dekoration.

De närmaste åren därefter präglas Cervera till stor del av konsolideringsarbete; en konsekvens av ny ägarstruktur och de tilläggsförvärv som görs.

För att höja konkurrenskraften och förbättra lönsamheten sker en omfattande genomlysning av allt från marknadskommunikation till varuflödesstyrning. Cervera startar nu resan från en traditionell fackhandelskedja till en modern integrerad detaljist. För kunden blir det bla synligt genom nya varumärkesmanér och helt nya koncept.

Under våren 2015 förvärvar riskkapitalföretaget Accent Equity samtliga aktier i Cervera och i samband med transaktionen utses Johan Junehed till ny Vd för bolaget. Syftet med investeringen är att skapa ytterligare värde i bolaget genom ökad tillväxt och kostnadskontroll.

Vår ägare

Sedan en tid tillbaka ägs Cervera av riskkapitalbolaget Accent Equity. Accent Equity är verksamma inom branschen sedan mitten av 1990-talet. Genom åren har Accent Equity gjort fler än 70 bolagsförvärv och avyttrat ett 50-tal av dessa. Mer information om ägarbolaget hittar ni på www.accentequity.se.


Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies