/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Springform

Med en springform är det lätt att lyckas med bakningen. Springformen har en kant som du enkelt kan knäppa loss när kakan eller pajen är klar. Springformen passar sedan bra att servera från, när du har knäppt loss kanten. Vi har även ett brett sortiment av pajformar och ugnsformar.
Springform
Springform
Finns i lager
Varumärke

    O

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
70 produkter
40 av 70 produkter

Springform med hög kant

En springform med hög kant passar perfekt om du vill baka höga tårtor eller höga pajer. Den höga kanten ger pajen ett bra stöd under gräddning. Ett högre bakverk känns ofta lyxigt och vill du imponera på dina gäster är springformens höga kant en bra hjälp för att göra just det. För vem imponeras inte av en tårta i flera lager? Är ni inte så många, men du vill gärna att tårtan ska vara hög. Välj då en form med hög kant och en mindre diameter.

Vad kan man baka i en springform?

En springform passar också bra om du ska göra matiga pajer. Fyll springformen med pajdeg och häll sedan ner valfri fyllning. När du lossar formens kant kommer pajen ha en jämn och fin kant. Skillnaden mot en vanlig pajform är att springformen har en löstagbar kant.

Pajform med löstagbar botten

De löstagbara kanterna på formen gör att formen lämpar sig utmärkt om du ska baka mjuka bakverk, exempelvis kladdkaka, parafait eller en tårtbotten.
Formen passar också bra om du vill göra desserter som ska ställas in i frysen. Ett tips är då att lägga plastfolie inne i formen för att undvika att den frysta desserten fastnar.

Hur fungerar en springform?

En springform har en botten som omsluts av en kant. Kanten har ett spänne som gör att du kan klämma fast kanten vid botten. Viktigt att tänka på är att botten är placerad åt rätt håll, för att kanten ska sluta tätt. Är du osäker på om du har gjort rätt kan du testa att hälla i vatten i pajformen, innan du fyller formen med det du ska baka. På så sätt kan du kontrollera att den har slutit tätt.

Storlek

Vare sig du söker en springform som är 15 cm, 16 cm, 18 cm, 20 cm, 24 cm eller 28 cm hittar du det i vårt sortiment.
Det är helt upp till dig vilken bakform som du föredrar att baka i. Varje storlek har sin fördel. De flesta recept brukar vara anpassade för en bakform som är 24 cm. En form som är 24 cm ger ungefär 15 tårtbitar. Om du därför ofta håller dig till recept kan det underlätta att ha en bakform som är 24 cm, men dra dig inte för att experimentera med en annan storlek. Oftast går det att hitta recept för alla olika storlekar och modeller på bakformar.

Material

Vi har bakformar i flera olika material. Välj mellan en form i kolstål, non-stick, aluminium, beckplåt eller keramisk. Varje material har sin fördel.

Brödformar och kakformar

Ska du i stället baka bröd eller göra småkakor? Spana i så fall in våra baguetteformar, bakformar, brödformar och kakformar.