/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Champagnesabel

Med en champagnesabel kan du öppna flaskan med stil. Att sabrera innebär att du slår av flaskhalsen med champagnesabeln, i stället för att lossa korken för hand. Vi har ett brett sortiment av champagnesablar i flera olika utföranden.
Champagnesabel
Champagnesabel
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter
Att sabrera är ett riktigt festligt sätt att öppna bubblet på. Välj mellan champagnesabel i flera olika material och design.

Champagnesabel – flera olika varumärken

Hos oss på Cervera hittar du champagnesablar från Dorre, Georg Jensen, Laguiole, Lion Sabatier, Renoir och Viski.

Champagnesabel – Laguiole en Aubrac

Laguiole en Aubrac tar fram champagnesablar av högsta kvalitet. Du kan lita på produkterna från Laguiole. Sabeln kommer i en fin låda som passar perfekt att förvara sabeln i när du inte använder den.

Champagnesabel – Georg Jensen

Uppskattar du stilren design och rostfritt stål? I så fall ska du spana in Georg Jensens champagnesabel, tillverkad helt i rostfritt stål. Sabeln är en del av serien Indulgence.

Champagnesabel – Renoir

Sablarna från Renoir är eleganta och kommer tillsammans med en trälåda. Lådan är perfekt om du vill ge bort sabeln i present till den som uppskattar det lilla extra i livet. Med en champagnesabel känns det ännu festligare när det ska skålas i bubbel.

Champagnesabel – Viski

Viski tar fram moderna bartillbehör av högsta kvalitet. Champagnesablen från Viski har ett blad av rostfritt stål och ett elegant trähandtag. Sabeln kommer tillsammans med en trälåda. Komplettera med fördel med andra barprodukter från Viski. Viski håller inte tillbaka när det kommer till att ta fram produkter som ger känslan av det lilla extra. Vad sägs exempelvis om en guldpläterad korkskruv eller fasettslipade kristallglas?

Sabrering

Att sabrera kommer från franskans sabre som betyder sabel. När du sabrerar slår du av flaskhalsen i stället för att lossa korken. Tack vare att flaskan är trycksatt kommer inte glassplitter att falla ner i flaskan.
Att sabrera känns festligt. Vill du öppna bubblet på ett pampigt sätt är saberering helt rätt väg att gå. Det passar lika bra att sabrera på nyår, som på bröllop och födelsedagar. Om du väl har investerat i en champagnesabel finns det ingen anledning att inte använda den när tillfälle ges.
Sabrera, steg för steg:
  1. Innan du sabrerar ska du ta bort metalltråden och folien.
  2. Flaskan ska du sedan hålla med ena handen under flaskan och med tummen upp.
  3. Luta flaskan i 45°.
  4. Låt sabelns klinga snabbt slå längst flaskans sida. Klingan ska träffa på flaskhalsens krage. Om det är den slipade eggen eller den trubbiga ryggen som träffar spelar igen roll. Det som är viktigt är att du följer flaskans form. Flaskhalsen ska gå av med ett rakt snitt.
  5. Lite champagne ska spruta ut, det gör att eventuellt glassplitter inte åker ner i flaskan.

Sabrera champagne

Champagne är utmärkt att sabrera. Det som är viktigt att tänka på är att enbart sabrera mousserande viner som har jäst en andra gång på flaska. Till det räknas champagne, crèmant och cava. Undvik därför att sabrera Prosecco eftersom den generellt har lägre tryck i flaskan än champagne.