Villkor

Bamix

Det schweiziska företaget Bamix uppfyller sina kunders höga krav och förväntningar genom att ständigt leverera högkvalitativa stavmixers med tillbehör. De har under sina drygt 60 år i branschen gjort flera uppmärksammade och lyckade samarbeten – ett av dem är med vår egen designprins Sigvard Bernadotte! År 1961 formgav Sigvard nämligen den första stavmixern för Bamix och sedan dess har samarbeten rullat på med bland andra stjärnkockarna Jamie Oliver och Gordon Ramsay, för att bara nämna ett par.

Bamix stavmixers

Mycket har hänt sedan uppfinnaren Roger Perrinjaquet började utforma en handhållen stavmixer år 1950. Idag är Bamix marknadsledande och älskade i både restaurangkök och hemmakök. De är tillverkade i Schweiz och designade för att vara mångsidiga, smidiga och effektiva maskiner som håller år efter år. 

Serier

Bamix är den första handhållna matprocessorn och trots att den också är den minsta, har den en imponerande kraftfull motor som klarar de flesta utmaningarna i köket. Varumärket har flera uppskattade serier som alla har lite olika egenskaper. Hos oss på Cervera hittar du Mono, DeLuxe, Swissline och Classic. Vilken passar dig bäst?

Bamix Mono

Mono stavmixer är en liten, enkel och effektiv stavmixer och utses ofta till bäst i test. Trots att den är lite mindre än övriga stavmixers har de inte tummat på kvaliteten med Mono! Mixern har två olika hastighetslägen och utnyttjar effekten på 140 watt till fullo – den kan vispa, hacka, mixa, krossa och skära allt från is till lena soppor. En perfekt hjälpreda i köket, helt enkelt! Stavmixern Mono finns i färgerna vit/grå och svart.

Bamix DeLuxe

Serien DeLuxe är nästa steg i serien med en effekt på 180 watt. En robust, mångsidig, pålitlig maskin som kommer med extra tillbehör såsom vispskiva, blandskiva och kvarn. DeLuxe stavmixer finns i svart och vitt, och vill man köpa till bordsställ för att kunna ha den framme och lättillgänglig finns de i samma färger.

Bamix Swissline

Också Swissline är en stavmixer i toppklass. Kan man kalla en stavmixer elegant? Det är nämligen precis det intrycket Swissline ger. Swissline är förutom det en oerhört robust mixer som klarar det mesta med sin motor på 200 watt – även tuffare utmaningar som hårda livsmedel. Swissline finns i tre utföranden: vit, svart Superbox och röd.

Bamix Classic

Stavmixern Classic är den klassiska mixern som gör sig bäst med soppor, puréer, smoothies och milkshakes, men klarar förstås också av mer trögflytande och hårda livsmedel med sin effekt på 140 watt. Den är tystgående, bekväm i handen och finns i stilren, vit färg.

Tillbehör till Bamix stavmixers

Det finns en mängd olika tillbehör till Bamix populära stavmixers. Många tillbehör ingår när man köper sin stavmixer, men finns också att köpa till: till exempel lock, processor, multiblad, kvarn och visp, för att bara några. 

Historia

Det var redan år 1950 som planerna startade när uppfinnaren Roger Perrinjaquet kom på idén om en handhållen mixer som kunde mixa direkt i kärlet. Perrinjaquet kallade den “Bamix”, en förkortning av franskans uttryck för att vispa och blanda – “battre et mixer”. Bamix började tillverka sina mixers tio år senare i schweiziska Mettlen, där produktionen ligger än idag.

Bamix Stavmixer Bamix Stavmixer

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies