Hemleverans 39 kr | Fri frakt över 399 kr
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Gense

Världen över förknippas Gense med högkvalitativa bestick som gör vardagen lite vackrare. Företaget har en lång, spännande historia och är idag en av Europas ledande besticktillverkare. Genses produkter har alltid kännetecknats av nyskapande design och är välkända för hög kvalitet i såväl form som funktion. Gense har sedan tidigt 1900-tal haft välkända formgivare knutna till sig. Med respekt för tradition och hantverkets komplexitet har de bidragit till den högklassiga skandinaviska design som är Genses signum.

Namnet Gense är en förkortning av Gustav Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. Hantverkaren Gustav Eriksson, som grundade företaget 1856 i Eskilstuna, hade tillverkning av kakelugnsdörrar som specialitet och det var först när sonen Axel Eriksson tog över rörelsen 1885 som Gense tog det avgörande beslutet att utöka sortimentet med matbestick och serviser i nysilver. Sedan tidigt 1900-tal har Gense knutit till sig formgivare som med stor passion arbetat nära hantverkarna, ett historiskt särdrag för den berömda svenska konstindustrin, där artisteri, hantverksskicklighet och tekniska landvinningar går hand i hand. Sedan Gense grundades för drygt 150 år sedan har många bestick vandrat ut i världen och blivit älskade i generationer.

De Kungliga hovleverantörerna utnämns av H. M. Konungen och H. M. Drottningen. Gense erhöll sin titel 1982 av Sveriges kung. Att vara kung Carl XVI Gustafs hovleverantör innebär att man som företag representerar det absolut bästa i landet inom sin bransch. Hovleverantörstiteln är ett hedersamt bevis för att Genses produkter håller högsta kvalitet.

Gense Gense

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies