Villkor

Hinza

Hinza AB drivs av Karin Bachstätter från Perstorp. Här tillverkades den första plasten i Sverige redan 1918 av Perstorp AB, ett företag grundat av Karins farfars far. På 50-talet var Perstorp AB Skandinaviens största plasttillverkare, och under den här tiden tog företaget fram flera populära bruksföremål. Ett av dem var plastväskan som är förlaga till Hinzaväskan, ritad av designer Curt Christofferson. Väskan blev snabbt omtyckt i de svenska hemmen eftersom den är så användbar. Framför allt användes den till att bära hem matvaror i. När butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i lades produktionen ner.

Idag driver Karin Bachstätter Hinza AB tillsammans med sin man Tobias. Produktionen är förlagd till småländska Hillerstorp, och genom närheten till fabriken har man kontroll över material och produktion, samtidigt som transporterna blir korta. Med Green Plastic-varianten baserad på sockerrör fokuserar Hinza än mer på klimatsmarta val.

Hinza väska av sockerrör i många olika färger Hinza väska av sockerrör i många olika färger

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies