Villkor

Kamado SUMO

Kamado Sumo har tagit fram grillar som bygger på en lång tradition som går över tusen år tillbaka i tiden. I kombination med ny teknik och väl genomtänkta material är resultatet enastående.

Tycker du om att grilla och är sugen på att ta ditt grillande till nästa nivå? I så fall är Kamado Sumos grillar perfekta för dig. Med en kamadogrill kan du grilla, röka och baka. Möjligheterna är med andra ord många.

Kamadogrillens historia

Kamado är japanska och betyder ungefär ugn och syftar till en spis eller ugn som är träkolseldad. Den grillmetod som kamadogrillen har hämtat sin inspiration ifrån är tekniken att placera stenar runt en eldstad, något som man gjorde i Japan för tusentals år sedan. Den tydliga föregångaren till kamadon är mushikamadon som är en rund lerkruka med ett lock som går att ta av.

Hög kvalitet

Kamado Sumos grillar är tillverkad av högsta kvalitet. Tack vare grillarnas höga kvalitet går de att använda året runt, även i det nordiska klimatet.

Många fördelar

Det finns många anledningar till att välja en grill från Kamado Sumo.

Baka och grilla

Med en kamadogrill kan du grilla det mesta och använda dig av flera olika grillmetoder. Du kan göra pizza, bröd och grilla kött och grönsaker. Du kan grilla både direkt och indirekt med grillen.

Rökning

Kamadogrillarna är inte som någon annan grill, köttet blir otroligt saftigt och du kan röka det du grillar på både låga och höga temperaturer.

Isolering

Det keramiska materialet som grillarna är tillverkade av skapar en bra isolering. Det innebär att det som du grillar kommer att ha kvar sin naturliga fuktighet. På så sätt slipper du torrt kött.

Reglera temperaturen

Tack vare att du kan justera luftflöde och temperatur får du en större kontroll över det du grillar. På så sätt påminner grillen lite om en ugn. Med en kamadogrill kan du få riktigt höga temperaturer, faktiskt så höga som 400 grader.

Låg stabil temperatur

Vill du kunna grilla på en låg temperatur under en längre tid? Med en kamadogrill är det möjligt.

Jämn värmefördelning

Vad du än ska grilla så är en jämn värmefördelning ett stort plus och det får du med kamadogrillen.

God smak

Kamadogrillen är tillverkad av keramiska material som inte ger ifrån sig någon smak. Därför ska också träkol användas för att det du grillar inte ska ta smak av kolet.

Nästan ingen rengöring

Med en grill från Kamado Sumo behöver du inte tänka speciellt mycket på att den ska rengöras. Ta bort aska regelbundet för att ventilationen ska fungera som den ska. Det fett som fastnar i grillen bränns bort när du använder den. Som en årlig rengöring kan du borsta grillen. Värmedeflektorn kommer att få en viss patina, men det påverkar inte värmedeflektorns funktion.

Viktiga saker att tänka på

Tänk på detta när du grillar med din Kamado Sumo:

  • Använd träkol.
  • När du har grillat färdigt. Stäng båda ventilerna.
  • Ha alltid uppsikt över din grill.

Undvik detta när du grillar med din Kamado Sumo: 

  • Använd inte kolbriketter.
  • Använd inte tändvätska
  • Placera inte grillen på en träyta eller på brännbar yta.
  • Använd inga kemiska rengöringsmedel i grillen.
Kamado SUMO | Grill för en grillmästare Kamado SUMO | Grill för en grillmästare

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies