Villkor

Nespresso

Nespresso vill erbjuda mer än bara kaffe, de vill vara din avslappnande stund i vardagen, oavsett hur du väljer att dricka ditt kaffe. Med en Nespresso kapselmaskin kan du låta Nespressomaskinen göra jobbet när du lutar dig tillbaka. Det finns olika Nespressomaskiner, precis som att det finns olika kapslar och olika kaffesmaker. Hitta den sort som är din favorit eller variera mellan flera olika.  

När Nesporesso har tagit fram sitt kaffe har ingenting lämnats åt slumpen. Kaffesortimentet är framtaget av experter som vänt sig till forskning på vilka kaffebönor och rostningar som smakar allra bäst, allt för att maximera smakupplevelsen. Drick gärna kaffet i passande Nespressokoppar för att förhöja kaffet ytterligare.   

Nespresso Original eller Nespresso Vertuo 

Det finns flera olika Nespressomaskiner att välja mellan, men vad du först bör ta hänsyn till är vilket kaffesystem du ska välja. Företaget erbjuder kaffemaskiner för Nespresso Original och Nespresso Vertuo. Bland de olika kaffesystemen kan du därefter välja den storleksvariant som passar dig bäst, exempelvis den mindre Nespresso Pixie eller den större Nespresso Lattissima.   

Nespresso Original 

Nespresso Original erbjuder kaffe för mindre koppar. Original brygger med 19 bars tryck vilket gör att aromerna från kaffekapseln frigörs på ett optimalt sätt.  

Original finns i de tre olika koppstorlekarna: 

  • Ristretto (25 ml). 
  • Espresso (40 ml). 
  • Lungo (110 ml).  

Nespresso Vertuo  

Nespresso Vertuo erbjuder kaffe för större kaffekoppar. Det som är speciellt med Vertuo är att kaffet bryggs genom Centrifusion-teknologi. Det innebär att maskinen kan identifiera kaffekapseln och på så sätt anpassa bryggningen för att kaffet ska bli så perfekt som möjligt.  

Vertuo finns i de fem olika koppstorlekarna: 

  • Espresso (40 ml). 
  • Dubbel Espresso (80 ml). 
  • Gran lungo (150 ml). 
  • Mugg (230 ml). 
  • Alto (414 ml).  

Oavsett vilken Nespresso kaffemaskin du väljer vet du att du aldrig behöver kompromissa om kvalitén på kaffet.  

Hållbart arbete  

För kaffeföretaget är det viktigt att inte bara tillverka gott kaffe, utan också bidra till en bättre och mer hållbar värld. 

Återvinningsbara kapslar  

Kapslarna är tillverkade av aluminium. Förutom att aluminiumet gör att kaffet behåller sin goda smak är det också återvinningsbart. Aluminiumkapslarna går bra att lämna i återvinningen för metall eller i någon av Nespressos Boutiques. Det som dessutom är så bra är att aluminium går att återvinna gång på gång i all oändlighet. Du behöver inte skölja ur kapslarna, utan det går bra att lämna in dem med lite rester av kaffe kvar.  

Portionerade kapslar  

Det är lätt att råka brygga för mycket kaffe och det är för många oftare regel än undantag att hälla ut en del kaffe i vasken. Med en Nespressomaskin är kaffet redan doserat och inget behöver gå till spillo. Något som i längden blir en rejäl miljövinst. Du kan göra dig det kaffet du ska dricka i stunden och slipper då också att behöva dricka gammal kaffe som blivit kallt och tappat sin smak. Med Nespresso behöver du inte kompromissa!  

Farmer Future Program  

Förutom miljöfrågor engagerar sigföretaget också i sociala frågor. Kaffeföretaget arbetar aktivt för att kaffeodlarnas arbetsvillkor ska bli bättre. Genom att tillsammans med Fairtraide ha startat Farmer Future Program bidrar de med att ta fram det första pensionssystemet för småskaliga kaffeodlare. 

Nespresso | Kaffemaskiner från Nespresso online Nespresso | Kaffemaskiner från Nespresso online

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies