Villkor

Nespresso

Nespresso erbjuder mer än bara kaffemaskiner, de vill vara din avslappnande stund i vardagen. Med en Nespressomaskin kan du luta dig tillbaka medan kaffemaskinen gör jobbet. Välj mellan olika maskiner och smaker – Nespresso har något för alla. 

Nespressomaskin: Nespresso Original eller Nespresso Vertuo 

Det finns flera olika Nespressomaskiner att välja mellan, men vad du först bör ta hänsyn till är vilket kaffesystem du ska välja. Företaget erbjuder kaffemaskiner för Nespresso Original och Vertuo. Bland de olika kaffesystemen kan du därefter välja den storleksvariant som passar dig bäst, exempelvis den mindre Nespresso Pixie eller den större Nespresso Lattissima.   

Nesspressomaskin Original 

Original erbjuder kaffe för mindre koppar. Den brygger med 19 bars tryck vilket gör att aromerna från kaffekapseln frigörs på ett optimalt sätt.  

Original finns i de tre olika koppstorlekarna: 

  • Ristretto (25 ml)
  • Espresso (40 ml)
  • Lungo (110 ml).  

Nespressomaskin Vertuo  

Vertuo erbjuder kaffe för större kaffekoppar. Det som är speciellt med Vertuo är att kaffet bryggs genom Centrifusion-teknologi. Det innebär att maskinen kan identifiera kaffekapseln och på så sätt anpassa bryggningen för att kaffet ska bli så perfekt som möjligt.  

Vertuo finns i fem olika koppstorlekar: 

  • Espresso (40 ml)
  • Dubbel Espresso (80 ml)
  • Gran lungo (150 ml)
  • Mugg (230 ml)
  • Alto (414 ml).  

Oavsett vilken kaffemaskin du väljer vet du att du aldrig behöver kompromissa om kvaliteten på kaffet.  

Kaffe framtaget av experter

När företaget har tagit fram sitt kaffe har ingenting lämnats åt slumpen. Kaffesortimentet är framtaget av experter som vänt sig till forskning på vilka kaffebönor och rostningar som smakar allra bäst, allt för att maximera smakupplevelsen.  

Mjölkskummare

Kaffemaskinerna finns både med och utan mjölkskummare. Maskinerna med integrerade mjölkskummare kan du få till det perfekta mjölkskummet till din cappuccino eller caffe latte.

Avkalkning

Maskinen behöver avkalkas efter ungefär 300 kapslar, eller varje halvår. Detta för att kaffet alltid ska bli så bra som möjligt. Det kan skilja sig något mellan olika maskiner, kolla därför upp vad som gäller för just din maskin innan du börjar med avkalkningen.

Hållbart arbete  

För kaffeföretaget är det viktigt att inte bara tillverka gott kaffe, utan också bidra till en bättre och mer hållbar värld. 

Återvinningsbara kapslar  

Kapslarna är tillverkade av aluminium. Förutom att aluminiumet gör att kaffet behåller sin goda smak är det också återvinningsbart. Aluminiumkapslarna går bra att lämna i återvinningen för metall eller i någon av Nespressos Boutiques. Det som dessutom är så bra är att aluminium går att återvinna gång på gång i all oändlighet. Du behöver inte skölja ur kapslarna, utan det går bra att lämna in dem med lite rester av kaffe kvar.  

Portionerade kapslar  

Det är lätt att råka brygga för mycket kaffe och det är för många oftare regel än undantag att hälla ut en del kaffe i vasken. Med en Nespressomaskin är kaffet redan doserat och inget behöver gå till spillo, något som i längden blir en rejäl miljövinst. Du kan göra dig det kaffet du ska dricka i stunden och slipper då också att behöva dricka gammalt kaffe som blivit kallt och tappat sin smak. 

Farmer Future Program  

Förutom miljöfrågor engagerar sig företaget också i sociala frågor. Kaffeföretaget arbetar aktivt för att kaffeodlarnas arbetsvillkor ska bli bättre. Genom att tillsammans med Fairtraide ha startat Farmer Future Program bidrar de med att ta fram det första pensionssystemet för småskaliga kaffeodlare. 

Nespresso | Kaffemaskiner från Nespresso online Nespresso | Kaffemaskiner från Nespresso online

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies