Villkor

Alfredo Häberli

Alfredo Häberli föddes i Buenos Aires, Argentina, 1964 men flyttade till Schweiz 1977. 1991 tog han examen i industriell design vid Höhere Schule für Gestaltung och är idag en internationellt etablerad designer baserad i Zürich. Han arbetar för några av de ledande företagen inom den internationella designindustrin som Alias, BD Barcelona, BMW, Camper, FSB, Georg Jensen, Iittala, Kvadrat, Luceplan, Moroso, Schiffini och Vitra.

Han lyckas förena tradition med innovation, glädje och energi i sina mönster och hans arbete påverkas starkt av sin tidiga barndom i Argentina såväl som av hans nyfikenhet och studier i vardagen. Resultaten är verk med ett starkt uttryck och känslomässighet.

Hans arbete och design har visats i många utställningar i hela Europa och han har fått många priser för sitt arbete under de senaste 16 åren. 2014 fick Alfredo Häberli det prestigefyllda schweiziska Grand Prix of Design från det schweiziska federala kulturkontoret. Hösten 2019 var han juryledare vid Design Preis Schweiz och i februari 2020 vid Frame Awards i Amsterdam

Alfredo Häberli Alfredo Häberli

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies