Villkor

Anna Lerinder

Anna Lerinder, född 1970, är en av Sveriges främsta porslinsformgivare. Hon är utbildat på Nyckelviksskolan på Lidingö, gick formlinjen på Beckmans designhögskola i Stockholm har läst modellörsutbildningen på Formakademin i Lidköping.
Hon arbetade som formgivare och modellör på Rörstrands Porslinsfabrik i Lidköping 1996–1997 och som assistent till Jonas Bohlin 1998–1999.
I sin ateljé i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik jobbar hon med formgivningsarbeten åt bland andra Rörstrand/Fiskars, Ikea, japanska porslinsfabriken Sakai Toki och Lidköpings porslinsfabrik.
För Rörstrand har hon bl.a gjort Formen på Mademoiselle Oiseau, formen på de nya delarna i Ostindia/Ostindia Floris samt formen på Rörstrands Svenska Rödlistan.
Under 2005-2006 var hon lärare i design vid Designgymnasiet i Nacka.
Anna Lerinder skapar även egen keramik och utsmyckningar för offentlig miljö, alltid med avsikten att göra vardagen lite vackrare. Det har bl.a. lett till att hon 2012 fick hon Elle Interirös designpris och 2016 valdes hon ut att gestalta en av de nya planerade tunnelbanestationerna i Stockholmsregionen.

Anna Lerinder - Designer & Formgivar Anna Lerinder - Designer & Formgivar

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies