Villkor

Louise Campbell

Louise Campbell föddes i Köpenhamn 1970. Som dotter till en dansk far och en engelsk mor har hon både vuxit upp och utbildat sig i båda länderna. Efter sin examen på London College of Furniture 1992 återvände hon till Danmark och fortsatte sina studier i industriell design vid Danmarks designskola där hon tog examen 1995.

1996 öppnade hon sin egen ateljé och har genom åren ingått ett flertal lyckade samarbeten med bl.a. Louis Poulsen, Zanotta, HAY, Royal Copenhagen, Holmegaard, Stelton, Muuto, Georg Jensen, Baccarat och det danska kulturministeriet och IMM Cologne, där Louise var hedersgäst i januari 2014 och därmed blev designern bakom det årliga huset Das Haus.

Louise Campbell har även suttit i styrelsen för flera designorganisationer, varit rådgivare för både Danmarks designskola och Kungliga danska konsthögskolan. Hon gjorde en treårsperiod som ordförande för kommittén för design och hantverk vid danska konststiftelsen från 2008-2010. Louise har varit engagerad i ett antal utställningar, där syftet har varit att presentera det moderna hantverket och har även varit drivande i flera initiativ som syftar till att förbättra designmiljön i Danmark.

Louise Campbell Louise Campbell

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies