Villkor

Champagneskola med Riedel

/link/fef8e9be75004f4eafad8440057c782c.aspx
Av | 26 november 2018

Champagne är världens mest kända mousserande vin. En klassisk champagne framställs av druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Det finns även champagne som enbart görs av en eller två av druvorna, samt champagne som innehåller en större variation av druvor – men i sammanhanget är dessa viner få. 

Kort om Champagne


• Består traditionellt av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier
• Tillverkas i Champagnedistriktet
• Vin med frisk syra och fräschör
• Görs genom en andra jäsning på flaska

Glaset betydelse

Visste du att champagneglasets form spe­lar stor roll för hur champagnen upplevs? Ett vinglas skall vara utformat så att det för­stärker och framhäver vinets karaktär. Testa gärna samma champagne i olika typer av glas du har hemma. Du kommer märka att champagnen inte bara kommer dofta olika utan även smaka olika!

Riedel har produ­cerat glas sedan 1756 och är ett fa­miljeföretag i elfte generationen. För att utveckla den perfek­ta kupan för respektive druva sammankallas en grupp specialister på respek­tive druva/område. Upp till 20 prototyper provas innan den optimala formen på kupan fastställs. Denna utvecklingsprocess är unik i sitt slag och tar mellan 1-2 år per glastyp. Riedel har tre olika varianter av champagne­kupor. Den traditionella ”fluten”, den elegan­ta ”Coupen” och det ultimata champagneg­laset med bredare midja och avsmalnande öppning. I denna variant optimeras cham­pagnens delikata och livfulla smak.

 

blobid0.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies