/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Riedel

Riedel har producerat glas av olika slag i elva generationer. Tillverkningen startade redan år 1756. Med Riedelglas får du en exceptionell smakupplevelse. I sortimentet hittar du förutom Riedel vinglas bland annat Riedel champagneglas och drinkglas.
Riedel
Riedel
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
196 produkter
40 av 196 produkter

Riedelglas – tas fram i samarbete med specialister

Företaget ingår i Riedelkoncernen. Koncernen ägs och drivs av familjen Riedel som över tid har utökad verksamheten. Precis som företaget har glasen utvecklats över tid. Glasen tas fram tillsammans med specialister som alla har varsitt specialistområde på respektive druva och område. Specialisterna provar upp till 20 prototyper för att hitta det optimala glaset. Hela utvecklingsprocessen är unik för just varumärket och kan ta upp till 2 år per glastyp.

Riedel vinglas – anpassas efter druvsortens egenskaper

Glasens design bygger på de exceptionella egenskaperna hos varje druvsort. Dessa egenskaper är de som i sin tur avgör glasens form, storlek och diameter. Glasen är formade så att de koncentrerar doftaromerna och styr varje vins specifika smaker till den plats i munnen, där de bäst kan uppfattas. Detta göra att Riedel har blivit ett respekterat namn bland vinproducenter och vinälskare i hela världen.

Riedel champagneglas

Med Riedel champagneglas kommer Champagne, Cava och Prosecco helt till sin rätt. Glasets forms är perfekt anpassat för att bubblorna vackert ska strömma uppåt genom glaset och för att smakerna ska bli de bästa möjliga.

Riedel karaff

Varumärket erbjuder ett brett utbud av karaffer. Söker du karaffer som på många sätt kan liknas vid konstverk har varumärket det du söker. Ge vinet de bästa förutsättningarna med hjälp av en dekanteringskaraff.

Riedels garanti

Att köpa en Riedelprodukt innebär en investering i en produkt som uttryckligen är utformad för att ge vin, champagne, spritdrycker och cocktails större njutning. Oavsett din budget och din personliga stil har företaget något som passar ditt hem. Företaget garanterar också din produkt mot defekter i material eller annat oväntat.

Hitta rätt glas för dig

Varumärket erbjuder både ”sortspecifika” glas för vinälskare och ”vinvänliga” glas för den mer avslappnade vindrinkare. Det finns Riedelglas för alla smaker.
Innan du köper Riedelglas kan det också vara givande om du känner till din inredningsstil så att glasen du bestämmer dig för passar in så bra som möjligt.

Riedel på Cervera

Hos oss på Cervera hittar du Riedelglas som förstärker dryckens smak och doft. Välkommen att hitta dina favoriter och bjud på ett glas vin ur ett riktigt vackert vinglas nästa gång du bjuder över vännerna på en middag. Visste du förresten att läran om vin och dess tillverkning är en hel vetenskap som kallas oenologi?