/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Veritas

Riedel Veritas glas har tagits fram för att vara vackra att titta på, sköna att hålla i, goda att dricka ur och prisvärda. Populära glas från serien är Riedel Veritas Champagne och Riedel Veritas Pinot Noir.
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
15 produkter
15 av 15 produkter
De fabrikstillverkade glasen är lätta och tunna, men samtidigt tåliga. Det här är en glasserie att lita på. Alla kupor är anpassade för olika druvor för att framhäva smaken på bästa sätt. Förutom vinglas hittar du även ölglas, champagneglas, vattenglas och cognacglas i serien.

Riedel Veritas Champagne – champagneglas

Det långsmala glaset som är spetsigt nedtill passar utmärkt till champagne. Glasets form är utformat för att bubblorna ska stanna i glaset så länge som möjligt. Med detta champagneglas får du ett glas som gör det mesta av champagnen. Passar lika bra till Champagne som Cava och Prosecco.

Riedel Veritas vinglas

I serien hittar du glas för i sort sett alla olika typer av druvsorter. Välj mellan vinglas anpassade för bland annat Cabernet/Merlot, Syrah, Shiraz, Sauvignon Blanc, Viognier/Chardonnay, Pinot Noir.

Riedel Veritas Pinot Noir

Det här vinglaset tar fram frukten, balanserar den höga syran och dämpar tanninerna. Att kupan är bred nedtill och smalnar av upptill gör att syran och fruktens doft och smak lyfts på ett fantastiskt sätt. Glaset passar utmärkt till Blauburgunder, Pinot Noir, Pinot Nero.

Riedel Veritas Pinot Noir New World

Det här glaset är framtaget för att Syrah/Shiraz och Barbera uppnår en perfekt balans mellan frukt, syror och strävhet.

Riesling/Zinfandel

Det här glaset passar till både vitt vin och rött vin.
Riesling är druvan som odlas i nästan alla länder som producerar vin. Rieslingviner kan vara både torra och söta, men har alltid en hög fruktsyra och inslag av citrus.
Att kupan har en långsmal form och en öppning som sluter sig gör att syrorna i vita viner balanseras och frukten kommer fram. Glaset passar riktigt bra till rödvin som har en bra syra och balanserade tanniner, så som bland annat Chianti.

Chardonnay/Montrachetglas

Uppskattar du ekfatslagrade chardonnayviner med låg syra och fyllig rund frukt är detta glas för dig. Vinkupan är något lägre och har en vid öppning.

Riedel Veritas Veritas ölglas

Serien erbjuder, förutom vinglas, även ölglas. Det tunna ölglaset håller ölen kall länge. Fina glas som är perfekta att dricka öl ur.

Cognacglas

Cognacglasen har hämtat inspiration från Vinumsseriens Hennesseyglas, men detta glas är högre och smalare. Dessutom är glaset tunnare för att smaken ska bli så bra som möjligt.

Riedel Veritas Water– vattenglas

Även vatten förtjänar att serveras ur ett glas där det får komma till sin rätt. Det tunna maskintillverkande kristallglaset håller vattnet svalt länge. Riktigt vackert att duka med tillsammans med övriga glas i serien.

En uppgraderad version av serien Vinum

Serien kan beskrivas som en uppgraderad version av serien Vinum, Har du redan glas från Vinum och vill komplettera med fler glas? I så fall är den här serien helt rätt för dig. Kupans utformning är samma i denna serie som i Vinum. Skillnaden är att det till den här serien har tillkommit fler modeller, däribland glas utformade för Gamla Väldens Syrah, Nya Väldens Pinot Noir och Champagne Coupe.