Villkor

Ekelunds linneväveri

Av | 23 januari 2018

Familjeföretaget Ekelund har producerat textil av högsta kvalitet i Sverige ända sedan 1600-talet. Trots detta är de kanske aktuellare än någonsin. I en tid där slit och släng har blivit norm och vi möts av ett överflöd av budskap varje dag erbjuder Ekelunds väveri ett hållbart alternativ. Produktionen sker uteslutande i västgötska Horred med full kontroll över varje led i produktionen.

Ekelund har erhållit certifieringen GOTS, den världsledande standarden för miljömärkning av textilier. GOTS kriterier för textil miljömärkning ställer krav som säkerställer ekologisk och social status från skörd av fiber genom alla produktionssteg med full spårbarhet fram till färdig produkt. Därför har vi valt att ge textilierna från Ekelund vår märkning Bättre Val.

Upptäck Ekelunds värld av kvalitet, hållbarhet och förnyad tradition. 

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies