Villkor

Fira våffeldagen den 25 mars!

Av | 21 februari 2022
Namnet våffeldag tros ha sitt ursprung i ett felaktigt uttal av vårfrudagen som infaller samma dag. Förr vid den här tiden på året hade man större tillgång till ägg och mjölk, därför tillverkade man mycket våfflor. Det verkar dock som att de flesta idag firar den 25 mars för att våfflor är något av det godaste som finns. Här har vi därför samlat allt du behöver för att du ska kunna fira våffeldagen. Ett tips är att uppgradera till ett dubbel våffeljärn - för ingen gillar att vänta på sin våffla!

Gör så här

Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet. Grädda våfflorna.

Blanda mascarpone, florsocker, citronskal- och saft. Skär fikonen i klyftor.
Dela varje våffla i fyra delar. Gör små staplar och toppa med mascarponekräm, fikon och pistagenötter. Ringla över honung.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies