Villkor

Höstens matlagning med Jasmina Bylund och Anna Kubel

Av | 02 oktober 2019

När höstmörkret börjar falla drar vi oss gärna in i värmen, samlar familj och vänner, tar hand om årets skörd och unnar oss gott medan tända ljus knastrar vackert i bakgrunden. Puttrande grytor, äppelpajer och kanske ett vinglas eller två får gärna pryda våra vackert dukade bord. Den här tiden på året är hållbara produkter viktigare än någonsin - långkok i robusta grytor, smörstekta mackor i lättgjutjärnspannan och redskap som ger matlagningen en hjälpande hand under flera härliga middagar! Bloggarna Jasmina Bylund (läs blogg här) och Anna Kubels (läs blogg här) delar här med sig av härliga recept och en vacker dukning!

Stenfors gjutjärnsgryta från Anders Petter är tillverkad i emaljerat gjutjärn och den gröna färgen är en nyhet hos oss. Grytan har en jämn värmefördelning som bevarar värmen ända upp till kanten, perfekt för t.ex. risotto och mustiga grytor. Här nedan hittar ni receptet på Anna & Jasminas smarriga risotto.

Oavsett om du vill duka med mustiga höstfärger eller ljusare pasteller så kan du får till en riktigt mysig och härlig dukning. Här är 4 enkla tips:

1. Låt produkterna ta plats på bordet! Less is more i all ära, men varför inte gå på more is more?
2. Låt grytan eller stekpannan vara en del av dukningen, servera gärna direkt ur
3. Lägg besticken lite slarvigt för att få ett mer avslappnat uttryck
4. Servetter och dukar i linne ger dukningen en harmonisk känsla

Det finns väl inget som slår en frasig äppelpaj med god vaniljsås? Formen kommer från Anders Petter och gör sig lika bra till äppelpajen som till lasagnen. Visste du att Stenfors ugnsfasta form i måtten 37,5x22 är speciellt framtagen för att tre hela lasagneplattor i rad ska få plats? No more brutna lasagneplattor i köket! Här nedan hittar du receptet på Anna & Jasminas vackra äppelpaj.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies