Ultimate plating challenge med Edvin Törnblom



Enkla tips för att lyckas med din uppläggning
- Börja i mitten, och jobba på höjden. Då är det lätt att anpassa uppläggningen under tiden du jobbar.
- Tänk kontraster när du väljer porslin. Ljusare maträtter tar för sig på mörkare tallrikar och vice versa.
- Till klassiska rätter är det kul att jobba med mönster i porslinet.
- Hur påverkar de olika komponenterna varandra? Låt t.ex. inte råvaror som ska vara krispiga täckas av krämiga ingredienser som kan "sogga till det".
- Låt varje komponent komma till sin rätt. Göm inte de olika delarna, utan låt allt komma till sin rätt.
- Glöm inte garnityren! Den ger både smak och binder ihop uppläggningen.
- Våga vara nytänkande! Blir det inte perfekt första gången så har du i alla fall lärt dig något på vägen.
Platea som proffsen
Blev du förtjust i Sofia och Edvins uppläggningar? Här är produkterna som de använde!