Villkor

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

0 stjärnor
Recept: Louise Bondebjer

Ingredienser

Antal: 6 portioner
Tid: 1 h 15 min

Coq au vin
1 kg kycklingbröstfilé
1 tsk salt/svartpeppar
smör till stekning
200 gram rökt sidflÀsk alt bacon
5 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
350 gram champignoner
5 dl rött vin
2 dl vatten
5 msk kycklingfond, flytande
1 msk soya
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad

ParmesancrĂšme fraiche
4-5 dl crĂšme fraiche
3 dl parmesan, grovriven
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm salt & svartpeppar
1 tsk honung, flytande 

Fröströssel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakĂ€rnor 

Örthack
Âœ kruka timjan, fĂ€rsk
Âœ kruka persilja, fĂ€rsk

Coq au vin
SkÀr kycklingen i stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och lÀgg i kycklingen, rör om och lÄt steka nÄgra minuter.

Finskiva flÀsket, skala och skÀr lök och vitlök i mindre bitar.

Skölj champignonerna och dela pÄ mitten.

LÀgg över den stekta kycklingen i en gryta och hÀll över vin, vatten, kycklingfond, soja, lagerblad och torkad timjan. LÄt koka ihop i ca 10-15 minuter.

Stek flÀsk, lök, vitlök och champignoner i stekpannan och lÀgg sedan över i grytan, lÄt puttra ytterligare 15 minuter.

Smaka av!

Parmesan crĂšme fraiche
Blanda ihop i en skÄl, crÚme fraiche, grovriven parmesan, vitlökshack, salt/peppar och honung.

Fröströssel

Hetta upp en stekpanna och lÀgg i frön/nötter i nÄgra minuter och rör om. De skall fÄ fin fÀrg och en rostad smakkaraktÀr utan att bli brÀnda.

Örthack
Grovhacka timjan och persilja just innan servering och toppa grytan och var portion med.

Vid servering:

Toppa den varma grytan med fröströssel och örthack, samt ha skÄlar bredvid med parmesancrÚmefraiche, fröströssel, örthack och en hÀrlig grönsallad. Eventuellt en skÄl med nykokt rÄris och ett surdegsbröd.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Antal: 6 portioner
Tid: 1 h 15 min

Coq au vin
1 kg kycklingbröstfilé
1 tsk salt/svartpeppar
smör till stekning
200 gram rökt sidflÀsk alt bacon
5 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
350 gram champignoner
5 dl rött vin
2 dl vatten
5 msk kycklingfond, flytande
1 msk soya
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad

ParmesancrĂšme fraiche
4-5 dl crĂšme fraiche
3 dl parmesan, grovriven
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm salt & svartpeppar
1 tsk honung, flytande 

Fröströssel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakĂ€rnor 

Örthack
Âœ kruka timjan, fĂ€rsk
Âœ kruka persilja, fĂ€rsk

/globalassets/recept/jul/coq-au-vin.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies