Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Inga recensioner än
Recept: Louise Bondebjer

Ingredienser

Antal: 6 portioner
Tid: 1 h 15 min

Coq au vin
1 kg kycklingbröstfilé
1 tsk salt/svartpeppar
smör till stekning
200 gram rökt sidfläsk alt bacon
5 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
350 gram champignoner
5 dl rött vin
2 dl vatten
5 msk kycklingfond, flytande
1 msk soya
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad

Parmesancrème fraiche
4-5 dl crème fraiche
3 dl parmesan, grovriven
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm salt & svartpeppar
1 tsk honung, flytande 

Fröströssel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor 

Örthack
½ kruka timjan, färsk
½ kruka persilja, färsk

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Coq au vin
Skär kycklingen i stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen, rör om och låt steka några minuter.

Finskiva fläsket, skala och skär lök och vitlök i mindre bitar.

Skölj champignonerna och dela på mitten.

Lägg över den stekta kycklingen i en gryta och häll över vin, vatten, kycklingfond, soja, lagerblad och torkad timjan. Låt koka ihop i ca 10-15 minuter.

Stek fläsk, lök, vitlök och champignoner i stekpannan och lägg sedan över i grytan, låt puttra ytterligare 15 minuter.

Smaka av!

Parmesan crème fraiche
Blanda ihop i en skål, crème fraiche, grovriven parmesan, vitlökshack, salt/peppar och honung.

Fröströssel

Hetta upp en stekpanna och lägg i frön/nötter i några minuter och rör om. De skall få fin färg och en rostad smakkaraktär utan att bli brända.

Örthack
Grovhacka timjan och persilja just innan servering och toppa grytan och var portion med.

Vid servering:

Toppa den varma grytan med fröströssel och örthack, samt ha skålar bredvid med parmesancrèmefraiche, fröströssel, örthack och en härlig grönsallad. Eventuellt en skål med nykokt råris och ett surdegsbröd.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Antal: 6 portioner
Tid: 1 h 15 min

Coq au vin
1 kg kycklingbröstfilé
1 tsk salt/svartpeppar
smör till stekning
200 gram rökt sidfläsk alt bacon
5 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
350 gram champignoner
5 dl rött vin
2 dl vatten
5 msk kycklingfond, flytande
1 msk soya
4 lagerblad
2 tsk timjan, torkad

Parmesancrème fraiche
4-5 dl crème fraiche
3 dl parmesan, grovriven
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 krm salt & svartpeppar
1 tsk honung, flytande 

Fröströssel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor 

Örthack
½ kruka timjan, färsk
½ kruka persilja, färsk

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/coq-au-vin.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies