/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kryddig rotfruktsgrytaTill 4 personer2 gula lökar, klyftad2 msk finhackad ingefära1 finhackad röd chili1 msk curry1 tsk garam masala1 tsk hela korianderfrön1/2 tsk hela spiskumminfrön 3 msk olivolja500 g tärnade rotsaker (morot, rotselleri, palsternacka)1/2 burk kokosmjölk2 burkar konserverade körsbärstomater1 burk bönor (cannelini eller stora vita bönor)1 dl blandade plockade örter (gräslök, dill, koriander, körvel)2 st tärnade gulbetor2 st tärnade morötter2 msk vitvinsvinäger2 1/2 tsk strösockerSalt och nymald svartpeppar
Gör så här1. Fräs lök, ingefära och chili tillsammans med kryddorna i en stor gryta. Tillsätt rotsakerna och fräs i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt kokosmjölk och tomat. Låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.2. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna. Låt småkoka utan lock ytterligare 15 minuter.3. Koka de tärnade betorna och morötterna i saltat vatten. Koka tills de blir mjuka men ändå med lite tuggmotstånd. Häll av och blanda med vinäger och socker. Låt svalna.4. Toppa grytan med blandade örter och picklade betor och morötter. Servera med ris.

Kryddig rotfruktsgryta

Kryddig rotfruktsgryta
Ingredienser
Till 4 personer

2 gula lökar, klyftad
2 msk finhackad ingefära
1 finhackad röd chili
1 msk curry
1 tsk garam masala
1 tsk hela korianderfrön
1/2 tsk hela spiskumminfrön
3 msk olivolja
500 g tärnade rotsaker (morot, rotselleri, palsternacka)
1/2 burk kokosmjölk
2 burkar konserverade körsbärstomater
1 burk bönor (cannelini eller stora vita bönor)
1 dl blandade plockade örter (gräslök, dill, koriander, körvel)
2 st tärnade gulbetor
2 st tärnade morötter
2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 tsk strösocker
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Fräs lök, ingefära och chili tillsammans med kryddorna i en stor gryta. Tillsätt rotsakerna och fräs i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt kokosmjölk och tomat. Låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.
2. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna. Låt småkoka utan lock ytterligare 15 minuter.
3. Koka de tärnade betorna och morötterna i saltat vatten. Koka tills de blir mjuka men ändå med lite tuggmotstånd. Häll av och blanda med vinäger och socker. Låt svalna.
4. Toppa grytan med blandade örter och picklade betor och morötter. Servera med ris.

Lämna recension