Kryddig Blomkålsgryta200 g gul lök, 2-3 st½ purjolök1 bit ingefära2 msk neutral olja1 påse russin, 250 g½ dl tomatpuré2 vitlöksklyftor2 lagerblad1 msk curry1 msk honung1 tsk oregano2 tsk kanel1 tsk spiskummin1 krm sambal oelek1 burk körsbärstomater1 burk kikärtor, 400 g4 portiner valfritt grynca 800 g blomkål1 tråg babyspenat, 70 g1 påse hela mandlar, 100g2 dl matyoghurt
Gör så här1.2.3.4.5.

Kryddig Blomkålsgryta

Kryddig Blomkålsgryta
Ingredienser
200 g gul lök, 2-3 st
½ purjolök
1 bit ingefära
2 msk neutral olja
1 påse russin, 250 g
½ dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk curry
1 msk honung
1 tsk oregano
2 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 krm sambal oelek
1 burk körsbärstomater
1 burk kikärtor, 400 g
4 portiner valfritt gryn
ca 800 g blomkål
1 tråg babyspenat, 70 g
1 påse hela mandlar, 100g
2 dl matyoghurt

Gör så här

1. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och ½ purjolök. Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 1½-2 msk).
2. Grönsaker (gryta): Hetta upp 2 msk neutral olja i en gryta och fräs löken, purjon, ingefäran, 1 dl russin, ½ dl tomatpuré, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 lagerblad, 1 msk curry, 1 msk honung, 1 tsk oregano, 2 tsk kanel, 1 tsk spiskummin, 2 tsk salt och 1 krm sambal oelek på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt 1 burk körsbärstomater (400 g), 1 burk avrunna kikärtor (400 g) och 6 dl vatten. Låt puttra i ca 5 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna couscous) till 4 personer.
4. Skär ca 800 g blomkål i mindre bitar och buketter. Skölj 1 tråg babyspenat (70 g). Vänd ner blomkålen och spenaten och låt koka upp. Låt puttra i ytterligare 10 min.
5. Mandlar (stekpanna): Torrosta 1 påse hela mandlar (100 g) i stekpannan på medelhög värme i ca 3 min (utan att de bränns vid).
Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Saffransdoftande skaldjursgryta
Saffransdoftande skaldjursgryta
Kalkongryta med Mangochutney
Kalkongryta med Mangochutney
Coq au vin med Parmesancréme fraiche
Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Lämna recension