Kalkongryta med Mangochutney4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, ca 2-3 st 200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Gör så här1. Koka ris/gryn till 4 personer.2. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks.3. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och skala 200 g majrovor. Skär majrovorna, ½ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tärningar.4. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. Fräs på medelhög värme i 3 min. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Låt grytan puttra under lock i 10-15 min.5. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min.6. Servera kalkongrytan med riset/grynen.

Kalkongryta med Mangochutney

Kalkongryta med Mangochutney
Ingredienser
4 portioner ris/gryn
650 g kalkongrytbitar
2 msk smör
200 g gul lök, ca 2-3 st
200 g majrovor
½ zucchini
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl mangochutney
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 tråg minimajs, 125 g

Gör så här

1. Koka ris/gryn till 4 personer.
2. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks.
3. Hacka 200 g gul lök (2-3 st) och skala 200 g majrovor. Skär majrovorna, ½ zucchini och 1 grön paprika i 1 cm stora tärningar.
4. Smält ytterligare 1 msk smör i grytan, pressa i 2 vitlöks-klyftor och tillsätt löken, majrovorna, zucchinin och paprikan. Fräs på medelhög värme i 3 min. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Låt grytan puttra under lock i 10-15 min.
5. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min.
6. Servera kalkongrytan med riset/grynen.

Fler värmande grytor

Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Orientalisk Shakshuka
Orientalisk Shakshuka
Coq au vin med Parmesancréme fraiche
Coq au vin med Parmesancréme fraiche
Höstig köttgryta med potatis
Höstig köttgryta med potatis

Lämna recension