Höstig köttgryta med potatis
1. Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.2. Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.3. Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.4. När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.5. Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.6. Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.7. Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.8. Servera!

Höstig köttgryta med potatis

Ingredienser

För 4 personer
 
2 st rödlök
2 st schalottenlök
2 st morötter
1 paprika
1 kg potatis
1 msk tomatpuré
800g ytterlårfilé (biff)
En handfull feferoni
En handfull haricots verts
500 ml buljong
1. Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.
2. Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.
3. Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.
4. När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.
5. Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.
6. Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.
7. Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.
8. Servera!

Fler goda recept

Gjutjärnsbröd
Gjutjärnsbröd
Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)
Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)
Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Gulasch på vildsvin
Gulasch på vildsvin

Lämna recension