/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Höstig köttgryta med potatisFör 4 personer2 st rödlök2 st schalottenlök2 st morötter1 paprika1 kg potatis1 msk tomatpuré800g ytterlårfilé (biff)En handfull feferoniEn handfull haricots verts500 ml buljong
Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.Servera!

Höstig köttgryta med potatis

Ingredienser
För 4 personer

2 st rödlök
2 st schalottenlök
2 st morötter
1 paprika
1 kg potatis
1 msk tomatpuré
800g ytterlårfilé (biff)
En handfull feferoni
En handfull haricots verts
500 ml buljong
  1. Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.
  2. Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.
  3. Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.
  4. När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.
  5. Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.
  6. Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.
  7. Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.
  8. Servera!

Lämna recension