Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)För 4 personer600 g lammbog2 gullök2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré3 dl rödvin4 dl köttfond (utblandad)2 kanelstänger5 kardemummakärnor2 lagerblad2 msk balsamvinäger10 svartpepparkornSalt
Gör så här1. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta och stek sen med löken på låg värme. 2. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. 3. Lägg ner kanel, kardemumma, lagerblad och svartpepparkorn.4. 5. Häll över köttfonden och koka gärna 3-4 timmar minst - gärna längre. 6. Häll ner balsamvinäger och salt efter smak.7. Servera!

Kaneldoftande julgryta med lamm (eller högrev!)

Ingredienser
För 4 personer
600 g lammbog
2 gullök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
4 dl köttfond (utblandad)
2 kanelstänger
5 kardemummakärnor
2 lagerblad
2 msk balsamvinäger
10 svartpepparkorn
Salt

Gör så här

1. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta och stek sen med löken på låg värme.
2. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.
3. Lägg ner kanel, kardemumma, lagerblad och svartpepparkorn.
4. Tillsätt rödvin och reducera till hälften.
5. Häll över köttfonden och koka gärna 3-4 timmar minst - gärna längre.
6. Häll ner balsamvinäger och salt efter smak.
7. Servera!
Gjutjärnsbröd
Gjutjärnsbröd
Kryddig rotfruktsgryta
Kryddig rotfruktsgryta
Höstig köttgryta med potatis
Höstig köttgryta med potatis
Gjutjärnsgaranti Anders Petter
Gjutjärnsgaranti Anders Petter

Lämna recension