/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alvar Aalto Collection

Mest känd i Alvar Aalto Collection är den ikoniska vasen. Denna berömda vas från Iittala kallas även för Savoy vas eller Iittala tulpanvas. Alvar Aalto vasen finns i många olika storlekar och färger.
På Cervera finns även skålar och ljuslyktor med detta vackra vågmönster.
Alvar Aalto Collection
Alvar Aalto Collection
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
42 produkter
40 av 42 produkter

Alvar Aalto vas

Alvar Aalto vasen är ett av de mest kända glasföremålen i världen. Glasvasen i Alvar Aalto Collection har genom åren blivit en symbol för skandinavisk design och tidlös formgivning med sin vågiga design, aalto betyder just våg på finska. De sägs vara inspirerad av Finlands alla sjöar då upphovsmannen till Alvar Aalto Collection-vasen, Alvar Aalto, är en av Finlands mest kända designers.
Alvar Aalto designade denna vas 1936 och året efter gjorde den stor succé när den presenterades på världsutställningen i Paris. Sedan dess har Alvar Aalto-serien utökats med många olika färger och storlekar men formen på Savoyvasen är tidlös och har ej ändrats.

Iittala glasvas Savoyvas

Den ikoniska glasvasen från Iittala kallas förutom Alvar Aalto-vasen ju även för Savoyvasen. Detta för att Alvar Aalto tillsammans med sin fru Aino Aalto år 1937 inredde restaurang Savoy i Helsingfors med bland annat denna vas. Därav har den fått namn efter restaurangen som än idag är öppen

Vasstorlekar

De vaser som ingick i inredningen av Savoy var 14 cm höga men idag finns det flera olika storlekar i Alvar Aalto Collection.
Alvar Aalto vas 16 cm är mest vanlig men den finns allt från en stor 27 cm vas till en liten Alvar Aalto vas 12 cm.

Iittala tulpanvas

Kronan i Alvar Aalto Collection har alltid varit vasen. Genom åren har den blivit en av de mest kända glasvaserna i världen. Många bord har prytts med den vågiga glasvasen från Iittala fylld med snittblommor. Tulpaner har blivit den blomma som mest av allt förknippas med att ha i vasen. Så till den grad att idag går glasvasen från Iittala under smeknamnet tulpanvasen.

Vilka färger finns det?

När Iittalas vågvas kom ut på marknaden så lanserades den i fem olika färger och genom åren har ett antal färger tillkommit.
Alvar Aaltos glasvas firade till exempel 80 år 2016 med en ljuvlig jubileumsvas i smaragdgrön färg som är lite ljusare i färgen än klassisk mossgrön färg på vasen.
I vårt sortiment hittar du färgerna klar, linne, mossgrön, opal, tranbär, koppar, grå, mörkgrå, ultramarin blå och havsblå.

Skål som matchar vasen

Det har under åren tillkommit olika glasprodukter i Alvar Aalto Collection. Idag finns också Alvar Aalto skålar i olika storlekar, från de minsta skålarna som är 7,5 cm och perfekta för att ha snacks, oliver och annat småplock i till en större Alvar Aalto Collection skål 19,5 cm som du kan använda till förrätter, ha ljus i eller vad som du tycker är fint.

Vågmönstrad ljuslykta

I kollektionen ingår vågmönstrade glasskulpturer speciellt för att ha ljus i. De underbara Iittala ljuslyktorna har det vågiga mönstret som kännetecknar hela kollektionen passar lika bra som lykta för värmeljus för sig eller matchande med övriga produkter i Iittalas glaskollektion.

Gåvoset

Att alla produkter i denna kollektion är både fina och tidlösa, både enskilt och tillsammans, gör att de är perfekta som presenter. Vare sig du ska ge bort en bröllopspresent, födelsedagspresent eller gåva till anställda och medarbetare är Alvar Aalto-produkter ett säkert kort.
Det finns också ett antal vasset och gåvoset från Iittala att köpa på Cervera som är väldigt uppskattade att få.

Du hittar Alvar Aaltos designklassiker hos Cervera

Hos oss på Cervera finns ett stort antal föremål till bra priser. Allt från minsta ljuslykta 7 cm till en riktigt stor Savoyvas 27 cm. Dessa glasprydnader från Iittala finns i olika färger men har alla samma underbara vågiga form.