Pannkakspannor & Plättlagg

Vi har ett brett utbud av pannkakspannor och plättlagg. Vare sig du ska göra pannkakor, crepes, plättar eller blinier har vi en panna för dig. Vi har lagg i gjutjärn, kolstål och aluminium som passar för induktionshäll och andra hällar. Missa in vår plättlagg från Skeppshult som ger hjärtformade plättar, perfekt till Alla hjärtans dag!
Pannkakspannor & Plättlagg
Pannkakspannor & Plättlagg
17 produkter

Sortera på:

Popularitet
17 av 17 produkter
Hos oss kan du hitta pannkakspannor och plättlagg som ger dig fantastiska pannkakor och plättar. Med en pannkaksspade vänder du lätt på pannkakorna.
Pannkakor brukar gå hem hos de flesta och passar lika bra att äta vid köksbordet som ute i skogen på utflykten.

Pannkaksdagen

Det finns alltid en anledning att äta pannkakor. På pannkakans dag tycker många att det är obligatoriskt. Dagen infaller 16 februari. Stek klassiska pannkakor eller låt dig inspireras av olika varianter på pannkakor.
Plättarnas dag är ännu inte etablerad, men ingenting hindrar dig från att själv hitta på en dag som du helt tillägnar de fantastiska plättarna.

Pannkakslagg

Med en pannkakslagg får du perfekta pannkakor. En pannkakspanna är en stekpanna anpassad för att steka pannkakor i. Pannans kant är låg, inte högre än vad som krävs för att smeten ska stanna i pannan. Detta för att det ska vara lätt att ta upp pannkakan ur pannan.

Omelettpanna

Förutom att steka goda pannkakor kan du även få till en perfekt omelett i en pannkakslagg.

Plättlagg

Med en plättpanna steker du enkelt fina plättar. Vi har plättlagg i olika varianter, däribland en plättpanna som ger dig hjärtformade plättar.

Blinipanna

Blinier kommer ursprungligen från Ryssland. En av huvudingredienserna i de små plättarna är bovetemjöl. Dessa plättar serveras oftast med fiskrom, smetana och rödlök.

Material

Det finns pannkakspannor och plättpannor i olika material.

Gjutjärn

De flesta associerar nog pannkakspannor och plättjärn med gjutjärn. Det är inte så konstigt. Många pannkakspannor och plättpannor är nämligen tillverkade av gjutjärn som är ett hållbart material. Skeppshult har exempelvis 25 års garanti på alla sina gjutjärnprodukter. Med andra ord kan du steka väldigt många plättar och pannkakor i en gjutjärnspanna. Ofta går gjutjärnspannor i arv, just av den orsaken. Att välja en produkt som håller över tid passar bra för dig som helst vill undvika slit-och-släng.
En gjutjärnspanna blir dessutom ofta bara bättre och bättre med tiden. Fetta in din panna ordentligt och pannan kommer att få en naturlig non-stick-yta. Du slipper med andra ord pannkakssmet som bränner fast och är svår att få loss.

Kolstål

Kolstål är ett miljövänligt alternativ. Kolstål kommer efter ett tag att stekas in, då förändras kolstålets färg till att bli mörkare. I samband med det får pannan en non-stick-yta. En panna i kolstål kan du använda vid hög värme, men tänk på att den behöver upphettas och svalnas av långsamt för att järnet inte ska slå sig. Du behöver inte fundera över vilka redskap du ska använda tillsammans med kolstålspannor eftersom redskap i alla olika material passar bra.

Aluminium

Fiskars Hardtec Superior+-beläggning tål en hel del, fördelar värmen på ett jämt sätt och värms upp snabbt samtidigt som den spar energi om du har en keramikhäll.

Induktionshäll

I stort sett alla våra pannkakspannor och plättpannor kan användas på alla olika typer av spishällar.