/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Riskokare

Med en riskokare får du perfekt ris varje gång. Riskokaren kan även hålla det färdiga riset varmt. Förutom kokare som enbart kokar ris har vi också ett utbud av kokare som även ångkokar mat. På Cervera hittar du riskokare från Wilfa, Cuisinart och andra varumärken.
Riskokare
Riskokare

Fördelar med en riskokare

Om du väl köper en riskokare är sannolikheten stor att du kommer fråga dig varför du inte köpte en tidigare. Med en kokare är det lätt att koka perfekt ris, lagom klibbigt med perfekt tuggmotstånd. Det är svårt att få till en perfekt konsistens när du tillagar i en kastrull, ris är en konst att koka. Den största fördelen med en riskokare är att du aldrig behöver misslyckas med en perfekt konsistens.

Få perfekt ris

En riskokare har en automatisk funktion som känner av hur länge riset behöver koka. Du kan med andra ord fokusera på annat när riset kokar sig självt med hjälp av köksmaskinen.

Håll riset varmt

Varmhållningen är en annan uppskattad funktion. Eftersom du med fördel kokar mycket ris i en kokare kan du alltid ha ris redo.

Stor riskokare

En stor riskokare passar bäst för större mängder ris, risken om du kokar mindre mängder ris i en stor kokare är att riset bildar en hård yta vid botten. Vill du i stället koka mindre ris är det bäst att köpa en mindre variant.

Så använder du en riskokare!

Om du ska koka jasminris eller basmatiris blir riset oftast bäst om du först sköljer det, när du sköljer riset sköljer du bort stärkelse och i vissa fall bekämpningsmedel.
Häll i riset och fyll sedan med vatten. Hur mycket vatten du ska fylla kokaren med beror på rissort och kokare. Om du vill kan du även hälla i smör eller olja och en nypa salt.
Riset ska vara jämnt fördelat. Sedan är det bara att trycka i gång kokaren och låta den koka riset tills det är färdigt. Viktigt är att inte öppna kokaren under tiden den kokar riset, då kan nämligen en del av ångan försvinna vilket gör att resultatet kan bli dåligt.
När kokaren har kokat riset färdigt kan du med fördel låta riset vila i ungefär 10–15 minuter innan servering.

Riskokare och ångkokare i ett

Med en så kallad multikokare kan du, förutom att koka ris, även ångkoka mat och koka soppa. Ett perfekt alternativ för dig som vill att större delen av matlagningen ska gå snabbt och smidigt. En köksmaskin som har flera funktioner är dessutom praktisk eftersom du slipper köpa flera maskiner och spar då en hel del plats i köksskåpen eller på köksbänken.
I de allra flesta riskokare kan du även koka gröt. Med non-stickbeläggningen fastnar varken gröt eller vanligt ris. Det gör även att maskinen är lätt att rengöra.

Rengöra riskokare

Den är lätt att rengöra. Tack vare non-stickbeläggningen fastnar inte ris och du slipper stå och skrapa loss torra rester. Maskinen rengörs enkelt med en vanlig diskborste eller disksvamp och varmt vatten. En del maskiner har även löstagbara delar som kan diskas i maskin, i instruktionsboken står vad som gäller för maskinen.