/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hamburgerpress

Gör egna hamburgare med hjälp av en hamburgerpress eller ett smashjärn. En hamburgerpress är enkel att använda och resultatet är jämna proportionerliga burgare. Hos oss på Cervera kan du hitta den som passar dig bäst från Gefu, Anders Petter, Eva Solo, Westmark, Kamado Sumo eller Küchenprofi.  
Hamburgerpress
Hamburgerpress

Hamburgerpress

Att göra hamburgare med hjälp av en hamburgerpress är både smidigt och roligt. Det är lätt att få samma resultat som ett proffs. Imponera med hamburgare som är lika goda som snygga samtidigt som du slipper kladdet.

Välj rätt hamburgerpress

Kött- eller grönsaksburgare, eller kanske både och? En del pressar, som exempelvis pressen Green Tool från Eva Solo är speciellt framtagna för att forma grönsaksburgare, men dessa pressar gör också lika bra köttburgare. Det kan vara roligt att experimentera lite med olika recept.

Material på hamburgerpressen

Hamburgerpressar finns i olika material. De vanligaste materialen är gjutjärn och rostfri stål. De allra flesta tål maskindisk. Det som är bra med de som tål maskindisk är att de bakterier från kött som eventuellt fastnar på pressen garanterat försvinner efter en maskindiskning.

Stor eller liten hamburgerpress

Pressar finns i olika storlekar och huruvida du ska ha en stor eller en liten hamburgerpress är såklart helt en smaksak. En riktigt liten passar perfekt för att göra hamburgare i barnstorlek eller om du vill duka upp med mini-hamburgare som ett tillbehör på buffén. Eller kanske bara om du vill variera dina tillbehör och därför göra flera mindre. En stor hamburgerpress passar å andra sidan bra för den som uppskattar rejälare burgare, kanske till och med en dubbel. Vilken som är den bästa hamburgerpressen beror därför på vad du är ute efter och pressar finns i allt från 7 cm till 15 cm till 18 cm.

Så här gör du perfekta hamburgare

Köp färdig färs eller varför inte göra din egen med hjälp av en matberedare. Dela därefter upp färsen i jämnstora bitar. Vill du underlätta arbetet kan du använda en köksvåg.
En hamburgerpress fungerar lite som en manuell maskin. Placera färsen eller grönsaks- eller bönröran i formen och pressa uppifrån för att få en perfekt formad burgare. De flesta pressarna skapar en perfekt räfflad yta på burgaren och kanten blir slät.
När du har de perfekt formade burgarna är det dags att steka dem i en stekpanna eller slänga på dem på grillen. Hos oss på Cervera kan du botanisera bland många grilltillbehör. Använd dig med fördel av en hamburgerspade för att så smidigt som möjligt kunna vända på burgarna. Pricken över i vid servering blir att servera hamburgaren i en hamburgerform som både behåller burgarens form och värme samtidigt som den är en snygg detalj på bordet.

Papper till hamburgerpress

Många av pressarna har en non-stick-yta vilket gör att det är lätt att lossa färsen. Vill du underlätta ytterligare kan du lägga i papper. Papper till hamburgerpress är oftast inte nödvändigt, just eftersom maskinerna redan gör det jobbet. Gör du ett stort lass hamburgare kan ett mellanläggspapper fungera som en avskiljare mellan de hamburgarna, för att slippa att de fastnar i varandra, innan du lägger de i pressen.

Göra Smash burger med smashjärn

Vill du göra riktigt goda hamburgare som du får på en bättre hamburgerrestaurang ska du investera i ett smashjärn och göra smashed burgers. Med ett smashjärn i gjutjärn eller rostfritt stål så får din hamburgare en riktigt fin stekyta över hela hamburgaren genom att du pressar din hamburgerfärs, eller smashar den på stekytan eller grillytan så att den blir riktigt krispig i konsistensen.