/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Elsa Beskow

Nu drar vi in i Elsa Beskows sagovärld! Drömsamarbetet mellan Design House Stockholm och formgivaren Catharina Kippel har resulterat i en serie kvalitetsporslin med mönster från Elsa Beskows älskade sagor. Hos oss på Cervera hittar du muggar, brickor, skålar och mycket, mycket mer från Design House Stockholm. 
Finns i lager
Varumärke

    D

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
41 produkter
40 av 41 produkter

Design House Elsa Beskow

Elsa Beskow är känd världen över för sina numera klassiska sagor med tillhörande illustrationer, och självklart stannar det inte där. De härliga illustrationerna har fått nytt liv i Design House kollektion som innefattar allt från porslin till textilier. Följande produkter, till exempel muggar, glöggmuggar, brickor, skålar och handdukar är lite extra populära.

Elsa Beskow muggar

Muggarna är kanske kollektionens mest älskade produkter – och det är lätt att förstå varför. Muggarna lyfter vilken grå dag som helst med sina härliga färger och illustrationer som Fru Dahlia, Tant Gredelin, Fru Ringblomma och Tomtebobarnen. Muggarna finns med och utan handtag i två olika storlekar, 28 cl och 40 cl.

Elsa Beskow bricka

Är du på jakt efter en bricka till picknicken, frukosten eller fikan? Kolla då in brickorna med illustrationer från älskade sagor som Blomsterfesten och Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Brickorna är 20x27 cm stora och gjorda i trä.

Elsa Beskow skålar

Skålarna från kollektionen är i storleken 50 cl och alltså perfekta till både frukost och som serveringsskålar för till exempel snacks. Matcha skål med mugg i samma mönster eller mixa och matcha, de här mönstren i underbart uppiggande färger kan man variera i all oändlighet.

Elsa Beskow glöggmuggar

Missa inte heller de populära glöggmuggarna i bedårande mönster av Tomtemor och Tomtefar från boken Hattstugan. Vad är väl mysigare och mer stämningsfullt än en jul signerad Elsa Beskow? Till glöggmuggarna finns också en julbricka i samma mönster, om man vill köra hela vägen ut på en jul i Beskows anda.

Elsa Beskow julkula

Vem vill inte fira jul som i Elsa Beskows sagor? Med julkulor med mönster från Beskows stämningsfulla sagor är du nästan där. Julkulorna är dekorerade med illustrationer från Årets saga och Petter och Lottas jul. De är handgjorda, lackerade med pappersdecoupage och säljs i paket om tre.

Farbror Blå, Fru Aster, Jordgubbsfamiljen och Tomtebobarnen

I kollektionen möter vi bland annat Farbror Blå och damerna från boken Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin, Fru Aster och Tomtebobarnen, för att bara nämna några. Känner du igen karaktärerna?

Skötsel

Alla muggar, koppar och skålar i serien är gjorda i benporslin som både tål att diskas i diskmaskin och att värmas i mikrovågsugn.

Elsa Beskow

Elsa Beskow föddes 1874 på Södermalm i Stockholm. Hon var barnboksförfattare, illustratör och konstnär och skrev sagosamlingar, verser och skrev bilderböcker både med och utan rim. Inspirationen till sina karaktärer och berättelser och tog hon från sitt eget liv, vilket visade sig vara ett lyckat drag – än idag läses hon av barn och vuxna världen över.

Design House Stockholm

Design House Stockholm är ett designförlag som tar in design från kända och okända fristående formgivare både från Sverige och andra länder. Visionen är att sprida skandinavisk design utanför Skandinaviens gränser.

Formgivare Catharina Kippel

Catharina Kippel är är en uppskattad designer som har samarbetat med flera stora varumärken. I Sverige kan man se hennes arbete på Nationalmuseum och Gustavsberg porslinsmuseum. Hon är  formgivaren som har gett ny form åt Elsa Beskows illustrationer.