/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Design House Stockholm

Design House Stockholm är ett designförlag som tar in design från fristående formgivare från både Sverige och andra länder. Produkterna från Design House Stockholm uppskattas av de flesta. Sortimentet är brett och det är därför inte svårt att hitta både en och två favoriter att önska sig eller vilja ge bort till någon man tycker om.
 Design House Stockholm
 Design House Stockholm
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

  • B

Tuoteryhmä
Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
kr
kr
148 produkter
40 av 148 produkter
Företaget grundades 1992 av Anders Färdig. Anders Färdigs vision var att sprida skandinavisk design utanför Skandinaviens gränser och det har han minst sagt lyckats med. Idag har Design House Stockholm 800 återförsäljer utspridda i Europa, Asien och USA.

Designförlag

Att Design House Stockholm är ett designförlag innebär att processen för hur vilka produkter som tas in ser annorlunda ut mot hur konventionella designföretag arbetar. Designförlaget liknar sig själva vid ett bokförlag där man kan säga att de publicerar design i stället för böcker. Designförlaget bjuder in designers och formgivare för att låta de komma med idéer, i stället för att ge dem i uppdrag vad de ska göra. Det ger designern mer utrymme i processen.

Kända och okända designers

För designförlaget handlar det om att hitta spännande design, snarare än att samarbeta med redan kända namn. Produkternas formgivning kommer alltid i förstahand. Exempel var Harri Koskinen en okänd student i Helsingfors på den tiden Design House Stockholm påbörjade sitt samarbete med honom. Koskinen tog fram Block Lamp som idag har blivit en världssuccé, så även om förlaget inte har som något kriterium att de ska arbeta med kända namn från början så är det många designerns som gör sig ett namn när Design House Stockholm släpper fram dem på designscenen.

Skandinavisk design

Design House Stockholm vill skapa den bästa skandinaviska designen. Skandinavisk design syftar till formspråket och inte designerns nationalitet eller ursprung. Designförlaget samarbetar med designers från världens alla hörn. Alla har sin unika vision och sina egna idéer, men det de har gemensamt är att de dras till det skandinaviska formspråket.

Brett sortiment

Design House Stockholm har idag ett brett sortiment som hela tiden uppdateras. Vare sig du är på jakt efter en ljusstake, vas, glas, lampa, tallrik eller nya fina krukor hittar du det i Design House Stockholms sortiment.
Alla produkter följer den skandinaviska designen med sina enkla och stilrena linjer och former. Samtidigt finns också en lekfullhet i många produkter. De flesta produkterna har en detalj eller en extra finess som gör de båda snygga och roliga att använda. Produkterna är fina att titta på, bekväma att använda och håller länge.
Med största sannolikhet är du väl bekant med många av de produkter som Design House Stockholm har varit med och tagit fram. Köper du något från designförlaget lär du med största sannolikhet vilja ha det kvar länge. Se det som ett sätt att investera i ditt hem. Genom att köpa en vacker inredningsdetalj i form av en kruka, ljusstake, skåp eller kudde kommer du kunna njuta av den år efter år.