/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Köttklubbor & Kötthammare

Vi har rejäla kötthammare och köttklubbor som kommer väl till pass när det är dags att banka köttet. Välj mellan biffbultare i gjutjärn och rostfritt stål.
Köttklubbor & Kötthammare
Köttklubbor & Kötthammare
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter
Hos oss på Cervera hittar du ett brett utbud av biffbultare, kötthammare, köttklubbor, köttyxor, biffbankare och biffklubbor. Vilken passar dig bäst?

Mörare kött med en köttklubba

Med en kötthammare går det snabbt att möra kött. Det som händer när du bankar på köttet med en kötthammare är att köttets fibrer förstörs, vilket leder till ett mörare kött.
Är köttet segt kommer därför en köttklubba väl till pass. Köttets seghet försvinner och i stället får du ett mört kött.
Tänk på att inte banka köttet för mycket, då kan det sluta i att köttet faller isär och blir mer likt köttfärs än en köttbit.

Banka köttet tunt

Ska du exempelvis laga lövbiff passar köttklubban bra för att banka ut köttet så att det blir tunt. Ett tips är att placera plastfolie mellan köttet och köttklubban.

Vilket kött ska bankas?

Det är såklart en smaksak vilket kött du föredrar att banka.
Förslag på kött som passar bra att banka:
  • • Benfri fläskkotlett.
  • • Skivad ytterfilé.
  • • Innanlår som ska användas till schnitzel.

Köttklubbans två sidor

En köttklubba har ofta två sidor. Den ena sidan är naggad och den andra slät. Den naggade sidan, med små taggar, används till att banka ut köttets fibrer. Detta för att köttet ska bli mörare. Den platta sidan används till att platta ut köttet.

Köttklubban ska ha tyngd

För att du ska få bra kraft när du bankar köttet ska kötthammaren ha tyngd. Därför är de flesta kötthammare tillverkade av tyngre material, så som gjutjärn. Det underlättar helt enkelt bankningen om biffbultaren är lite tyngre.

Köttyxor

Med en köttyxa kan du enkelt få bort brosk och leder som finns mellan köttstyckena. Köttyxan kan även vara smidig att använda när du ska hacka grytbitar av kött. För den som tycker om att arbeta med en köttbit är köttyxan ett tacksamt redskap.
Spana även in våra filéknivar och trancherknivar. En filékniv är perfekt när du ska filea köttet, genom att skära bort fettbitar. En trancherkniv passar bra om du ska skära tunna skivor av något kött, som exempelvis kalkon, skinka eller stek.

Olika varianter av biffbankare

Det finns lite olika varianter av biffbultare. Förutom att material kan skilja sig åt, kan även handgreppet skilja sig åt en del. En del biffbultare har som en sorts knopp som du sluter handen om, andra kötthammare liknar en hammare och greppas också så. Det finns även biffbulare som liknar en stekspade och därmed greppas som en spade. Det viktigaste är att du tycker att du får ett bra grepp när du bankar.

Bra present till köttälskaren

En kötthammare är en kul present till hemmakocken som tycker om att laga kött. Med en kötthammare kan matlagningen nå nya nivåer. Kötthammaren är dessutom snygg att ha liggandes framme som en fin köksdetalj.

Varumärken

Våra köttklubbor, biffbultare och köttyxor kommer från varumärken som prioriterar hög kvalitet, så som Anders Petter, Exxent, Global, Merxteam, Rösle, Skeppshult, Westmark och Wmf.