/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Saffransdoftande skaldjursgrytaTill 4 personer Blåmusslor (1 nät)2 schalottenlök, hackad3 klyftor vitlök, hackad0,5 tsk chiliflakes3 dl vitt vinOlivolja till stekning200 g potatis200 g morot1 fänkål2 förp saffran4 msk tomatpuré3 dl vatten2 msk fiskfond3 dl grädde2 dl crème fraiche400 g blandad fisk100 g skalade räkor0,5 kruka dillPersiljaSaltSvartpepparSERVERINGSurdegsbröd
Gör så här1. Tvätta musslorna noggrant och släng de som inte är slutna.2. Värm en kastrull med smör och olivolja och stek schalottenlök, vitlök och chilipeppar i någon minut. Tillsätt musslorna och häll sedan över vinet.3. Låt koka under lock tills musslorna har öppnat sig och häll sedan av buljongen som du sparar till grytan.4. Skiva potatis, morötter och fänkål i bitar. Stek i smör och olivolja en gryta (gärna en buffetgryta) tills de mjuknat något. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs i någon minut ytterligare.5. Häll över buljongen från musslorna, grädde, crème fraîche, vatten, fiskfond och hackad dill. Låt sjuda i ca 20 minuter.6. Skiva fisken i bitar. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda tills fisken är kokt. Vid servering har du i de skalade räkorna. Strö gärna finhackad persilja över grytan och avnjut med en gång.7. Servera förslagsvis med lite surdegsbröd till!

Saffransdoftande skaldjursgryta

Saffransdoftande skaldjursgryta
Ingredienser
Till 4 personer

Blåmusslor (1 nät)
2 schalottenlök, hackad
3 klyftor vitlök, hackad
0,5 tsk chiliflakes
3 dl vitt vin
Olivolja till stekning
200 g potatis
200 g morot
1 fänkål
2 förp saffran
4 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 msk fiskfond
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
400 g blandad fisk
100 g skalade räkor
0,5 kruka dill
Persilja
Salt
Svartpeppar

SERVERING
Surdegsbröd

Gör så här

1. Tvätta musslorna noggrant och släng de som inte är slutna.
2. Värm en kastrull med smör och olivolja och stek schalottenlök, vitlök och chilipeppar i någon minut. Tillsätt musslorna och häll sedan över vinet.
3. Låt koka under lock tills musslorna har öppnat sig och häll sedan av buljongen som du sparar till grytan.
4. Skiva potatis, morötter och fänkål i bitar. Stek i smör och olivolja en gryta (gärna en buffetgryta) tills de mjuknat något. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs i någon minut ytterligare.
5. Häll över buljongen från musslorna, grädde, crème fraîche, vatten, fiskfond och hackad dill. Låt sjuda i ca 20 minuter.
6. Skiva fisken i bitar. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda tills fisken är kokt. Vid servering har du i de skalade räkorna. Strö gärna finhackad persilja över grytan och avnjut med en gång.
7. Servera förslagsvis med lite surdegsbröd till!

Lämna recension