![Saltstensbakad kolja med citrussallad](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/ce7ef7bf772413341a6135a1e48bbf30b4f440e5-600x881.jpg)
Gör så här1. Värm stenarna på låg värme i grill med lock. Öka temperaturen till medelhög och fortsätt värma i 15 minuter (reglera genom att öka eller sänka mängden kol eller gas beroende på grill).2. Gör fyra filéer och gnid in dem i olja. Placera två filéer åt gången på saltstenen och tillaga 1–2 minuter på varje sida.3. Blanda rödlök, olivolja, citronjuice, salt och peppar till en dressing. Vänd ner i en skål tillsammans med fänkål, spenat och apelsiner.4. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det får en karamelliserad nötig doft. Ta av kastrullen och rör ner kapris och dill. Servera smöret tillsammans med fisken.
Saltstensbakad kolja med citrussallad
![Saltstensbakad kolja med citrussallad](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/ce7ef7bf772413341a6135a1e48bbf30b4f440e5-600x881.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
1 saltsten
600 g koljafilé
1 tsk rapsolja
100 g osaltat smör
1 msk kapris (ordentligt silad)
1 msk hackad dill
1 fänkål (tunt skivad, gärna på mandolin)
50 g babyspenat
2 blodapelsiner (skurna i små klyftor)
0,5 tunt skivad rödlök
1 msk citronjuice
1,5 msk extra virgin olivolja
Salt och peppar
Gör så här
1. Värm stenarna på låg värme i grill med lock. Öka temperaturen till medelhög och fortsätt värma i 15 minuter (reglera genom att öka eller sänka mängden kol eller gas beroende på grill).
2. Gör fyra filéer och gnid in dem i olja. Placera två filéer åt gången på saltstenen och tillaga 1–2 minuter på varje sida.
3. Blanda rödlök, olivolja, citronjuice, salt och peppar till en dressing. Vänd ner i en skål tillsammans med fänkål, spenat och apelsiner.
4. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det får en karamelliserad nötig doft. Ta av kastrullen och rör ner kapris och dill. Servera smöret tillsammans med fisken.