Grillens hjältar

Grillens hjältar
Grillgaffel, grillspade eller tång? För oss är grillen en självklar del av sommaren och med rätt redskap blir grillningen inte bara enklare och roligare, utan också godare! Här listar vi våra bästa tips och redskap för att du ska bli en riktig grillmästare i sommar.
Grillens hjältar

Bli en grillmästare

  • Tänger och grillspadar i all ära, men när det kommer till att hålla fläckarna borta är ett bra förkläde ett måste! Med förklädet på visar du dessutom vem det är som är grillmästare.
  • En god köttbit förtjänar en bra kryddning. Kika in våra kryddset från Epic Spice som inte bara tillför en god smak utan även mörar och gör köttet ännu saftigare med sin speciella sammansättning av kryddor.
  • Med en bra termometer är halva jobbet gjort, och maten blir perfekt tillagad varje gång. En trådlös variant ger dig dessutom möjligheten att göra annat, samtidigt som du har koll på graderna. 

Imponera med saltsten

Det finns flera olika sätt att grilla på. Att grilla med saltsten är ett roligt sätt att tillaga maten på som får gästerna att höja på ögonbrynen. Så här gör du:
Lägg saltstenen på grillen och värm upp långsamt i ca 30 minuter. Öka värmen, efter ungefär 45 minuter är stenen tillräckligt varm och redo att användas. Tillaga kött, fisk, grönsaker eller annat du är sugen på direkt på stenen.
När stenen svalnat räcker det med att du sköljer den i vatten och torkar av. Saltets antibakteriella egenskaper gör att inget rengöringsmedel behövs!
Grillens hjältar