/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Entrecôte med rosmarin och vitlökTill 2 portioner 2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g4 kvistar färsk rosmarin3-4 klyftor vitlökOlivolja, extra virginNymald svartpeppar
Gör så här1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220°C.2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja.4. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.5. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja, citron, salt och peppar.

Entrecôte med rosmarin och vitlök

Entrecôte med rosmarin och vitlök
Ingredienser
Till 2 portioner

2 skivor entrecôte av högsta kvalitet, à 200 g
4 kvistar färsk rosmarin
3-4 klyftor vitlök
Olivolja, extra virgin
Nymald svartpeppar

Gör så här

1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220°C.
2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.
3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja.
4. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.
5. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja, citron, salt och peppar.

Lämna recension