Villkor

Glutenfritt fröbröd

0 stjärnor
Recept: Cecilia Folkesson

Ingredienser

Till 1 bröd

3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)

Gör så här:

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.
- Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.
- Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 30 minuter.
- Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.

Tips: Blötlägg gärna nötter och fröer för bättre näringsupptag.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Glutenfritt fröbröd

Till 1 bröd

3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2020/halsosam-mat/600x600_frobrod.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies