Ingredienser
Till 1 bröd
3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.
- Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.
- Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 30 minuter.
- Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.
Tips: Blötlägg gärna nötter och fröer för bättre näringsupptag.
Lämna recension
Glutenfritt fröbröd
Till 1 bröd
3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)