Glutenfritt fröbrödTill 1 bröd3 dl glutenfritt havregryn1 dl solroskärnor1 dl pumpafrön1 dl linfrön1 dl hasselnötter1 dl valnötter2 msk chiafrön3 msk fiberhusk1 tsk salt0,5 dl kokosolja3,5 dl kokhett vatten 2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)
Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.3. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.4. Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter.5. Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.

Glutenfritt fröbröd

Glutenfritt fröbröd
Ingredienser
Till 1 bröd
3 dl glutenfritt havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
0,5 dl kokosolja
3,5 dl kokhett vatten
2 msk yaconsirap (eller annan flytande sötning)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i skål. Smält kokosoljan.
3. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, sötning och kokhett
vatten. Blanda noga och låt stå i ca 30 minuter.
4. Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter.
5. Ta ut brödet från formen – vänd på det och grädda upp-och-ner i ytterligare 25-30 minuter. (Håll koll på färgen på brödet). Låt svalna.

TIPS! Blötlägg gärna nötter och fröer för bättre näringsupptag.
Glutenfritt fröknäcke
Glutenfritt fröknäcke
Grekisk yoghurt med honung, jordgubbar och pumpafrön
Grekisk yoghurt med honung, jordgubbar och pumpafrön
Chiabowl i glas
Chiabowl i glas
Morotsjuice med äppel & ingefära
Morotsjuice med äppel & ingefära

Lämna recension