20% rabatt på köksel.* Gäller ordinarie priser. Logga in eller bli medlem för att ta del av erbjudandet.
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Grillad sallad med umamismör

Inga recensioner än
Recept: KIT Mat

Ingredienser

Rosta din sallad på grillen - det tar fram nya smaker och gör salladen så mycket godare. Och ersätt den där vinägretten med ett smakrikt umamismör.

Med umamismör på en varm sallad blir salladen plötsligt det enda du vill äta i sommar.

Till 4 personer
4 gemsalladshuvuden
250 gram smör
1 msk misopasta
2 msk soja
1 dl nötmix

Till servering
Rädisor
Gröna örter, som basilika och persilja

Grillad sallad med umamismör

Smält smör. Vi använde en gjutjärnspanna på grillen, men en kastrull på spisen fungerar också bra.

När smöret bubblar ordentligt adderar du 1 msk miso och 2 msk soja. Rör om. Häll i 1 dl grovt krossade nötter.

Låt smöret bryna en stund tills det uppstår en ljuvlig nötig doft. 

Dela salladshuvudena i två delar och pensla lite av nötsmöret på snittytan och lägg dem på grillen. Håll ögonen på salladen så att den inte blir bränd. Vänd efter några minuter.

Servera den varma salladen med lite fräscha rädisor och gröna kryddblad. Ringla rikligt med umamismör över.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Grillad sallad med umamismör

Rosta din sallad på grillen - det tar fram nya smaker och gör salladen så mycket godare. Och ersätt den där vinägretten med ett smakrikt umamismör.

Med umamismör på en varm sallad blir salladen plötsligt det enda du vill äta i sommar.

Till 4 personer
4 gemsalladshuvuden
250 gram smör
1 msk misopasta
2 msk soja
1 dl nötmix

Till servering
Rädisor
Gröna örter, som basilika och persilja

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/600x600_grillad-sallad.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies