/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillad sallad med umamismörTill 4 personer 4 gemsalladshuvuden250 g smör1 msk misopasta2 msk soja1 dl nötmixTILL SERVERINGRädisorGröna örter, som basilika och persilja
Gör så här1. Smält smör. Vi använde en gjutjärnspanna på grillen, men en kastrull på spisen fungerar också bra.2. När smöret bubblar ordentligt adderar du 1 msk misopasta och 2 msk soja. Rör om. Häll i 1 dl grovt krossade nötter.3. Låt smöret bryna en stund tills det uppstår en ljuvlig nötig doft. 4. Dela salladshuvudena i två delar och pensla lite av nötsmöret på snittytan och lägg dem på grillen. Håll ögonen på salladen så att den inte blir bränd. Vänd efter några minuter.5. Servera den varma salladen med lite fräscha rädisor och gröna kryddblad. Ringla rikligt med umamismör över.TIPS!

Grillad sallad med umamismör

Grillad sallad med umamismör
Ingredienser
Till 4 personer

4 gemsalladshuvuden
250 g smör
1 msk misopasta
2 msk soja
1 dl nötmix

TILL SERVERING
Rädisor
Gröna örter, som basilika och persilja

Gör så här

1. Smält smör. Vi använde en gjutjärnspanna på grillen, men en kastrull på spisen fungerar också bra.
2. När smöret bubblar ordentligt adderar du 1 msk misopasta och 2 msk soja. Rör om. Häll i 1 dl grovt krossade nötter.
3. Låt smöret bryna en stund tills det uppstår en ljuvlig nötig doft. 
4. Dela salladshuvudena i två delar och pensla lite av nötsmöret på snittytan och lägg dem på grillen. Håll ögonen på salladen så att den inte blir bränd. Vänd efter några minuter.
5. Servera den varma salladen med lite fräscha rädisor och gröna kryddblad. Ringla rikligt med umamismör över.
TIPS! Rosta din sallad på grillen - det tar fram nya smaker och gör salladen så mycket godare. Och ersätt den där vinägretten med ett smakrikt umamismör. Med umamismör på en varm sallad blir salladen plötsligt det enda du vill äta i sommar.

Lämna recension