/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillad pizza med sparris, citron och burrataFör 1 pizza1 pizzadeg0,5 dl crème fraiche2 schalottenlökar, skivade2 dl vällagrad ost, riven200 g grön sparris, halverad1 burrata 0,5 citron, zest och saft1 kruka dillSvartpeppar
Gör så här1. Tryck ut degen på en mjölad stor skärbräda så att du har möjlig att dra över pizzan till pizzastenen sedan.2. Bred ut ett lager crème fraiche på bottnen. Lägg över skivad lök och riven ost. Lägg på halverade sparrisar.På grillen4. Tänd grillen och låt den bli riktigt varm. När du fått en fin glöd ska du flytta grillkolet och glöden ut med kanterna i grillen istället för i mitten, om det är möjligt. Det kommer ge pizzan en fin yta utan att botten blir bränd.5. Lägg pizzastenen på gallret i grillen och låt den bli varm.6. Pudra majsmjöl på stenen så att pizzan inte fastnar. Dra försiktigt över pizzan på pizzastenen och grilla i 4-5 minuter.I ugnen4. Pudra majsmjöl på stenen så pizzan inte fastnar och dra försiktigt över pizzan på stenen. Baka pizzan i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.Servering

Grillad pizza med sparris, citron och burrata

Ta din grillning till nya smakhöjder med denna läckra grillade pizza med sparris, citron och burrata. Den knapriga pizzabotten möter den delikata kombinationen av färsk sparris, uppfriskande citron och krämig burrata för en oemotståndlig smakupplevelse. Hemligheterna bakom detta goda recept hittar du här. Grilla den perfekta pizzan och låt smakerna dansa runt när du njuter av varje tugga.
Ingredienser
För 1 pizza

1 pizzadeg
0,5 dl crème fraiche
2 schalottenlökar, skivade
2 dl vällagrad ost, riven
200 g grön sparris, halverad
1 burrata
0,5 citron, zest och saft
1 kruka dill
Svartpeppar

Gör så här

1. Tryck ut degen på en mjölad stor skärbräda så att du har möjlig att dra över pizzan till pizzastenen sedan.
2. Bred ut ett lager crème fraiche på bottnen. Lägg över skivad lök och riven ost. Lägg på halverade sparrisar.
På grillen
3. Se till att du har en tillräckligt stor grill så det finns utrymme runt pizzastenen när du sedan lägger på den. Värmen måste kunna komma upp och runt.
4. Tänd grillen och låt den bli riktigt varm. När du fått en fin glöd ska du flytta grillkolet och glöden ut med kanterna i grillen istället för i mitten, om det är möjligt. Det kommer ge pizzan en fin yta utan att botten blir bränd.
5. Lägg pizzastenen på gallret i grillen och låt den bli varm.
6. Pudra majsmjöl på stenen så att pizzan inte fastnar. Dra försiktigt över pizzan på pizzastenen och grilla i 4-5 minuter.
I ugnen
3. Ställ in pizzastenen i ugnen och värm den tillsammans med ugnen till 225-250 grader.
4. Pudra majsmjöl på stenen så pizzan inte fastnar och dra försiktigt över pizzan på stenen. Baka pizzan i ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.
Servering
Toppa pizzan med burrata, rivet citronzest, citronsaft, svartpeppar och lite färsk dill!

Lämna recension