Pizza bianco med västerbottensost, pumpa och valnötter1 pizzadeg (det funkar jättebra med färdigköpt om man inte orkar/hinner göra egen) 400 g pumpakött (utan skal) 1 msk rapsolja1 nypa salt och svartpeppar150 g västerbottenostCa 30 g rucolaCa ½ dl rostade valnötter, grovhackade
Gör så här1. Värm ugnen till 200 grader.2. Skär pumpaköttet i skivor och lägg i en bunke. Blanda med olja, salt och peppar.  Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta pumpan i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är mjuk.3. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt i ugnen så att den hinner bli varm.4. Lägg den färdigkavlade pizzadegen på ett bakplåtspapper. Fördela osten och pumpan över hela degen. Lägg pizzan på den varma plåten i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills kanten blir gyllenbrun.5. Garnera med rucola och valnötter och servera direkt!

Pizza bianco med västerbottensost, pumpa och valnötter

Pizza bianco med västerbottensost, pumpa, valnötter och pumpa
Ingredienser
1 pizzadeg (det funkar jättebra med färdigköpt om man inte orkar/hinner göra egen)
400 g pumpakött (utan skal)
1 msk rapsolja
1 nypa salt och svartpeppar
150 g västerbottenost
Ca 30 g rucola
Ca ½ dl rostade valnötter, grovhackade

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär pumpaköttet i skivor och lägg i en bunke. Blanda med olja, salt och peppar.  Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta pumpan i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är mjuk.
3. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt i ugnen så att den hinner bli varm.
4. Lägg den färdigkavlade pizzadegen på ett bakplåtspapper. Fördela osten och pumpan över hela degen. Lägg pizzan på den varma plåten i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills kanten blir gyllenbrun.
5. Garnera med rucola och valnötter och servera direkt!

Fler goda pizzor

Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
Potatispizza
Potatispizza
Grillad pizza med sparris, citron och burrata
Grillad pizza med sparris, citron och burrata
Pizzettas
Pizzettas

Lämna recension