Villkor

Kaffe Berta

0 stjärnor
Recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist

Ingredienser

20 cl bryggkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 msk vispad grädde
1 tsk kokossocker eller farinsocker
½ krm mortlad kardemumma

Gör så här

Brygg kaffe som du brukar, vispa grädden under tiden kaffet bryggs. Mortla sockret med kardemumman. Mät upp kaffet, Xanten och Baileysen i muggen. Toppa med en ordentlig klick grädde och en tsk av den mortlade socker- och kardemummablandningen. Serveras efter ett kvällsdopp eller en höstkväll på punschverandan. Gärna i gott sällskap!

Bakgrund

Ni vet de där barndomsminnena som etsar sig fast så där så man vet att man kommer kunna plocka fram dem ur minnet resten av livet. Sånt förhållande har min kära mamma till de inlagda päronen med klicken grädde som gammelmormor Berta alltid bjöd på. Hade man riktigt tur hade lite av sockret från inläggning klumpat ihop sig på päronen. Sedan åt man sin lilla tallrik ömsint i total tystnad, medan Bertas nynnade vidare i köket. Den här drinken är en hyllning till gammelmormor Berta, till min mamma och till alla andra som printar in magiska barndomsminnen i sina små.
Smakar som en blandninga av kaffe, inlagda päron och len grädde eller som en päronsplitt som vissa säger. Värmer gott efter ett kvällsbad eller efter en höstdag i trädgården!

Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kaffe Berta

20 cl bryggkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 msk vispad grädde
1 tsk kokossocker eller farinsocker
½ krm mortlad kardemumma

/globalassets/recept/drycker/600x600_kaffe-berta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies