Kaffe Berta20 cl bryggkaffe3 cl Xante2 cl Baileys2 msk vispad grädde1 tsk kokossocker eller farinsocker1/2 krm mortlad kardemumma
Gör så här1. Brygg kaffe som du brukar, vispa grädden under tiden kaffet bryggs.2. Mortla sockret med kardemumman.3. Mät upp kaffet, Xanten och Baileysen i muggen. Toppa med en ordentlig klick grädde och en tesked av den mortlade socker- och kardemummablandningen.4. Serveras efter ett kvällsdopp eller en höstkväll på punschverandan. Gärna i gott sällskap! BakgrundNi vet de där barndomsminnena som etsar sig fast så där så man vet att man kommer kunna plocka fram dem ur minnet resten av livet. Sånt förhållande har min kära mamma till de inlagda päronen med klicken grädde som gammelmormor Berta alltid bjöd på. Hade man riktigt tur hade lite av sockret från inläggning klumpat ihop sig på päronen. Sedan åt man sin lilla tallrik ömsint i total tystnad, medan Bertas nynnade vidare i köket. Den här drinken är en hyllning till gammelmormor Berta, till min mamma och till alla andra som printar in magiska barndomsminnen i sina små. Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram:

Kaffe Berta

Kaffe Berta
Ingredienser
20 cl bryggkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 msk vispad grädde
1 tsk kokossocker eller farinsocker
1/2 krm mortlad kardemumma

Gör så här

1. Brygg kaffe som du brukar, vispa grädden under tiden kaffet bryggs.
2. Mortla sockret med kardemumman.
3. Mät upp kaffet, Xanten och Baileysen i muggen. Toppa med en ordentlig klick grädde och en tesked av den mortlade socker- och kardemummablandningen.
4. Serveras efter ett kvällsdopp eller en höstkväll på punschverandan. Gärna i gott sällskap!

Bakgrund

Ni vet de där barndomsminnena som etsar sig fast så där så man vet att man kommer kunna plocka fram dem ur minnet resten av livet. Sånt förhållande har min kära mamma till de inlagda päronen med klicken grädde som gammelmormor Berta alltid bjöd på. Hade man riktigt tur hade lite av sockret från inläggning klumpat ihop sig på päronen. Sedan åt man sin lilla tallrik ömsint i total tystnad, medan Bertas nynnade vidare i köket. Den här drinken är en hyllning till gammelmormor Berta, till min mamma och till alla andra som printar in magiska barndomsminnen i sina små.
Smakar som en blandninga av kaffe, inlagda päron och len grädde eller som en päronsplitt som vissa säger. Värmer gott efter ett kvällsbad eller efter en höstdag i trädgården!

Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Tillbehör

Fler varma drycker

Varm choklad med Dumle och Nutella
Varm choklad med Dumle och Nutella
Lavendel-latte
Lavendel-latte
Krämig chai latte
Krämig chai latte
Tillevills Frappe
Tillevills Frappe

Lämna recension