/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lavendel-latte10-20 cl espresso eller starkt bryggkaffe20 cl skummad mjölk3-4 kvistar lavendelblom1 tsk kondenserad mjölk (går att utesluta)
Gör så här1. Tillred kaffet. Om möjligt brygg det med mortlad kardemumma.2. Lägg lavendelkvistarna i mjölken och skumma. Har du ingen maskin så går det bra att värma mjölken på plattan och vispa med en batteridriven mjölkskummarvisp. Koka ej, då blir det inget fint fluffigt skum. 3. Fiska ur kvistarna (och ev bladen) när du skummat klart mjölken. 4. Börja med att hälla den kondenserade mjölken i muggen. Fyll på med kaffet och häll sedan försiktigt i den skummade mjölken. Toppa med att lägga en vacker kvist lavendel ovanpå koppen före servering. Avnjutes i skuggan i lugn och ro gärna ihop med en kardemummaskorpa! TIPS!BakgrundLavendel, den trogna vännen som står pall sol, vind och kargaste av mark. Denna historiska växt som har haft otaliga användningsområden, inte minst som läkande ört. Kramplindrande och lugnande sägs den vara, och är det inte just det man vill ha i livet en högsommardag. Lugn och ro! Denna kaffe avnjutes bäst i skuggan av ett träd, helt fri från mobiler och andra störningsmoment. Ackompanjerat med fågelsång och vinden som susar genom löven. Väldigt gott ihop med en kardemummaskorpa!Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram:

Lavendel-latte

Lavendel-latte
Ingredienser
10-20 cl espresso eller starkt bryggkaffe
20 cl skummad mjölk
3-4 kvistar lavendelblom
1 tsk kondenserad mjölk (går att utesluta)

Gör så här

1. Tillred kaffet. Om möjligt brygg det med mortlad kardemumma.
2. Lägg lavendelkvistarna i mjölken och skumma. Har du ingen maskin så går det bra att värma mjölken på plattan och vispa med en batteridriven mjölkskummarvisp. Koka ej, då blir det inget fint fluffigt skum.
3. Fiska ur kvistarna (och ev bladen) när du skummat klart mjölken.
4. Börja med att hälla den kondenserade mjölken i muggen. Fyll på med kaffet och häll sedan försiktigt i den skummade mjölken. Toppa med att lägga en vacker kvist lavendel ovanpå koppen före servering. Avnjutes i skuggan i lugn och ro gärna ihop med en kardemummaskorpa!
TIPS! För ännu mer smak, lägg i några lavendelblad tillsammans med kvistarna när du skummar mjölken.

Bakgrund

Lavendel, den trogna vännen som står pall sol, vind och kargaste av mark. Denna historiska växt som har haft otaliga användningsområden, inte minst som läkande ört. Kramplindrande och lugnande sägs den vara, och är det inte just det man vill ha i livet en högsommardag. Lugn och ro! Denna kaffe avnjutes bäst i skuggan av ett träd, helt fri från mobiler och andra störningsmoment. Ackompanjerat med fågelsång och vinden som susar genom löven. Väldigt gott ihop med en kardemummaskorpa!

Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Lämna recension