/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cerveras kaffeskola

Olika typer av kaffemaskiner & tekniker
Cerveras kaffeskola
Cerveras kaffeskola
Att fika har blivit en del av den svenska folksjälen. En klassisk kopp bryggkaffe och en liten kaka. Eller varför inte en cappucino och en macaron? Eller en snabb espresso på språng? Ja, möjligheterna har blivit flera, men vår kärlek till kaffet består. Här går vi igenom några av de vanligaste bryggteknikerna och maskinerna.

Klassiska bryggare

En kaffebryggare är synonym med den klassiska koppen kaffe. Det vanligaste är filterbryggare, som du fyller med malet kaffe i ett filter och låter vattnet droppa igenom. Maskinen håller efter bryggningen kaffet varmt så du får varmt kaffe även till påtåren. Kom ihåg att stänga av bryggaren när du är klar med den!

Espressobryggare

Man kan säga att espressobryggare är nivån efter kaffebryggare. Här är valmöjligheterna många, både när det kommer till pris och funktion. De enklaste espressomaskinerna gör just det, en kopp espresso, medan de mer avancerade med en knapptryckning gör precis vilken kaffe du vill. Gemensamt är att de använder tryck för att brygga kaffet. Istället för att låta vattnet droppa genom kaffet använder man ångan för att trycka det igenom de malda espressobönorna. Många espressobryggare har också en inbyggd möjlighet för mjölkskumning så du kan göra en cappucino eller latte. 

Kapselmaskiner

Något som har blivit populärt på senare tid är så kallade kapselmaskiner. Maskinerna laddas med färdiga kapslar av kaffe och brygger en kopp anpassad efter själva kapsel. Det gör att du kan växla mellan stark espresso, mildare lungo och till och med choklad till barnen. Många maskiner kan även skumma mjölk och blir som en egen barista i hemmet.

Moka- och pressobryggare

Två mindre och enklare alternativ till de elektriska maskinerna är moka- och pressobryggare. En mokabryggare brygger kaffet på din spis. Vattnet fylls på i den nedre delen och kaffet i den mellersta. När vattnet börjar koka stiger det av tycker och pressas upp genom kaffet så att du i den övre delen får en kopp färdigbryggd mokakaffe. 
En pressobryggare (även kallad fransk press) har blivit en vanlig syn både på caféer och i hemmen. Den är enkel att använda och har blivit en vardagsfavorit för många. Fyll på med malet kaffe och häll över vatten strax under koktemperatur. Låt dra och tryck sakta ner filtret. Klart! 

Kaffekvarnar

Ta ditt kaffe till nästa nivå genom att mala dina egna kaffebönor. Smakerna kommer till sin rätt och du kommer njuta än mer. Välj gärna en kvarn där du har möjlighet att välja malningsgrad. Moka och espresso mår t.ex. bäst av fint malda bönor, medan presskaffe ska malas medium/grovt.